Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Arccal az F1 felé – már a Formula 4-ben pallérozódik a fiatal magyar reménység

10perc.hu
2023. 05. 21.
Arccal az F1 felé – már a Formula 4-ben pallérozódik a fiatal magyar reménység

A világ egyik legszebb és legizgalmasabb versenypályáján, a RedBull Ringen bizonyíthat Michl Olivér az új ACCR Formula4 bajnokságban.

Minden autóversenyző álma, hogy egyszer bekerüljön a Forma-1-be, ami a csúcsot jelenti a sportágban. Eddig mindössze két magyar versenyzőnek adatott meg, hogy hivatalosan F1-es autót vezessen.

A balesetben elhunyt Kesjár Csaba az 1987-es Magyar Nagydíj hétvégéjén tesztelhette a Zakspeed csapat autóját, míg Baumgartner Zsolt nemcsak versenyeken indulhatott a Jordan és a Minardi pilótájaként, de ő szerezte hazánk egyetlen világbajnoki pontját is a sorozatban.


Michl Olivér a Hungaroringen összesen huszonkét bajnoki pontot gyűjtött, ötödik helyen áll a bajnokságban     Fotó: GRT


Ugyanez az álma az április végén a GRT csapatához kis szünet után visszatérő Michl Olivérnek is, aki az F1 egyik előszobájának tartott Formula 4-ben nyomja a gázt, mégpedig az ACCR Formula4 bajnokságban. A Gender Racing tehetsége egy új generációs Tatuus F4-T421 versenygéppel áll rajthoz a versenyeken.

A Hungaroringen összesen már huszonkét bajnoki pontot gyűjtött, így a Red Bull Ringen a bajnoki tabella ötödik helyéről várhatja a folytatást, melyet a GRT fiatal versenyzője nagyon motiváltan vár. A mai futamon ismét bizonyíthat a fiatal tehetség.

Főkép forrása:
Nyolczasfotó

További cikkek