Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Európa-liga: 3,7 milliárdot keresett a Fradi a kupaporondon

10perc.hu
2023. 03. 22.
Európa-liga: 3,7 milliárdot keresett a Fradi a kupaporondon

A nyolcaddöntős szereplésnek köszönhetően a csapat 12 koefficiensponttal is gazdagodott, aminek segítségével a következő szezonban akár kiemeltek lesznek a zöld-fehérek a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében.

Régen látott menetelést mutatott be az Európa-ligában a Ferencváros. A csapat a Bajnokok Ligája selejtezőjében kezdte, majd az Európa-liga főtábláján folytatta a szezont, ahol csoportelsőként továbbjutva egészen a nyolcaddöntőig menetelt. Itt azonban a német Bayer Leverkusen búcsúztatta.

A zöld-fehérek ezzel a remekléssel 9,48 millió eurós – mai árfolyamon körülbelül 3,7 milliárd forintos – bevételre tettek szert az európai kupák 2022/23-as idényében. Ráadásul a csapat 12 koefficiensponttal is gazdagodott, aminek segítségével a következő szezonban akár kiemelt lesz a Ferencváros a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. Feltéve, ha ismét megnyeri a bajnokságot.

"Bár az Európa-liga menetelésünk véget ért, az UEFA bevételek nem kevés hasznot termeltek a klubnak. Jövőre újra ott leszünk a legjobbak között, de addig is keményen kell dolgoznunk" – írta ki közösségi oldalára Kubatov Gábor, a Fradi elnöke.

Főkép forrása:
Facebook/Kubatov Gábor

További cikkek