395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Botrány Nápolyban! Az Eintracht Frankfurt ultrái felgyújtották az olasz várost

10perc.hu
2023. 03. 16.

A német csapat szurkolói annak ellenére elutaztak a Bajnokok Ligája visszavágójára, hogy a meccstől a korábbi botrányaik miatt ki voltak tiltva.

Az UEFA keményen fellépett az Eintracht Frankfurt hulligánjai által okozott sorozatos botrányok miatt a német klub ellen. A frankfurti szurkolókat már a tavaly szeptemberi, marseille-i Bajnokok Ligája-mérkőzést követően rasszista magatartással, gyújtásával, tárgyak dobálásával és károkozással vádolta meg az európai szövetség.

Az Eintracht túlélte a csoportkört, és a balhék is folytatódtak. A rendőrség kilenc embert pedig őrizetbe vettek a Napoli elleni első BL-nyolcaddöntős meccs után. Az UEFA megunta mindezt, és kitiltotta a német szurkolókat a nápolyi visszavágóról. Ám ez sem akadályozta meg az újabb botrányt.


Ugyanis a frankfurti ultrák így is elutaztak Nápolyba, ahol a több száz szurkolóból álló csoport előbb összecsapott a nápolyi keménymaggal, majd felgyújtott egy rendőrautót, összecsapott a rendőrökkel, akiket kövekkel és füstbombákkal hajigáltak meg. A rendőrök könnygázzal válaszoltak.

Mindenesetre a meccset végül megrendezték a frankfurti huligánok nélkül, és az idén remeklő Napoli – amely az olasz bajnokságot is fölényesen vezeti – simán nyert (3-0), így kettős győzelemmel ütötték ki a német csapatot a BL-ből.

Főkép forrása:
BBC/EPA

További cikkek