Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sztárgázsik! Egészen elképesztő összegeket keresnek a Bundesliga magyarjai

10perc.hu
2023. 02. 25.
Sztárgázsik! Egészen elképesztő összegeket keresnek a Bundesliga magyarjai

A német labdarúgó bajnokság legjobban fizetett játékosa a 22 millió eurót kereső Sadio Mané, míg a legjobban kereső magyar, Gulácsi Péter évi 5,6 millió eurót visz haza.

A legtöbb magyar ember – sőt, vélhetően a német emberek – számára egészen elképesztő összegeket keresnek a Bundesliga játékosai. Nem véletlen, hogy a legtöbbet a Bayern München legnagyobb sztárjai tehetik zsebre, ám a liga magyar focistái sem panaszkodhatnak- írta a Sportal.

A legjobban fizetett játékos Sadio Mané, a Bayern München támadója 22 millió eurót (8,4 milliárd forintot) keres évente, a bajorok kapusa, Manuel Neuer 21 millió eurót (8 milliárd forintot) kap évente, majd a szintén a Bayernben játszó Thomas Müller következik, akit 20,5 millió eurós fizetés illet szerződése szerint.


A legjobban fizetett játékos Sadio Mané, a Bayern München támadója     Fotó: DPPI Media/Ian Stephen


A magyarok közül Gulácsi Péter keres a legjobban a német bajnokságban, a magyar válogatott jelenleg sérült kapusa évi 5,6 millió eurót visz haza, azaz 2,1 milliárd forintot. Az RB Leipzig másik két magyar játékosa, Szoboszlai Dominik és Willi Orbán 4,2 millió eurót keres évente, ami átszámolva kb. 1,6 milliárd forint.

Noha ettől a többiek azért elmaradnak, de panaszra nekik sem lehet okuk. Az Union Berlinnél játszó Schäfer András évi 900 ezer eurót keres (345 millió forint), Sallai Roland a Freiburgnál 560 ezer eurót (215 millió forint) kap évente. A Herthánál játszó Dárdai Márton pedig 70 ezer eurót (27 millió forintot) kap a szerződése szerint.

Főkép forrása:
uefa.com

További cikkek