Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Új rekordot állított fel a Dunán Rakonczay Gábor

10perc.hu/MTI
2023. 02. 21.
Új rekordot állított fel a Dunán Rakonczay Gábor

Rakonczay múlt pénteken Dunakilitből indult, és az első öt órában 40 percet sikerült faragnia a tervezett menetidőhöz képest.

Rakonczay Gábor 57 óra 48 perc alatt teljesítette a 417 kilométeres távot Dunakilititől - Mohácsig.

Estére erősödő szél érkezett a folyón, majd az éjszakai szakaszon - már Esztergomnál - a hirtelen felerősödő nyugati oldalszél jelentős, a hajó fölött is átcsapó hullámokat vert. Egy ilyen hullám úgy elcsavarta a hajót, hogy Rakonczay az éjszaka közepén vízbe borult.

A járművet sikerült a partra húznia, majd átázott ruháitól megszabadulva evezett el a követkető frissítőpontig. Itt a kísérőbuszban megszárítkozott és átmelegedett, majd azonnal folytatta a túrát.

Első alvását Budapest déli részén, szombat 13 órakor tervezte, ám az éjszakai kalandok hatására úgy döntött, nappal halad, amíg tud. Végül a teljes túra alatt három alkalommal 15 percet, egyszer pedig 30 percet aludt.

A második nap pirkadattól erős, helyenként 70 km/órás szembeszéllel kellett megküzdenie. Az utolsó 120 km-en már csak frissítő szüneteket tartott, így ért vasárnap éjfél után 10 perccel Mohácsra.

"Amikor elvállaltam a felkérést, azt gondoltam, hogy a Duna egy hosszú és unalmas folyó, ehhez képest végig olyan volt, mint egy akciófilm: folyamatosan figyelni kellett, a folyó tele van meglepetéssel. De megcsináltuk" - nyilatkozott Rakonczay Gábor a csaknem 58 órás evezés után.

Főkép forrása:
Rakonczay Gábor Facebook oldala

Hirdetés

További cikkek