391.63 Ft

367.66 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kovács Bálint: a gyári BMW-szerződés után világbajnoki szereplés!

10perc.hu
2023. 01. 26.

A H-Moto Team 21 éves gyorsasági motorversenyzője a Maco Racing Team pilótájaként áll rajthoz az idei Endurance-vb-n.

A H-Moto Team pilótája pályafutása egyik legaktívabb szezonja előtt áll 2023-ban: a német IDM-ben a BMW gyári pilótájaként áll majd rajthoz a Superbike-ban, míg az Endurance-világbajnokság (EWC) futamain a szlovák Maco Racing Team pilótájaként a királykategóriában. A 21 éves gyorsaságimotoros nem titkolt célja a csapattal együtt, hogy idén odaérjen a dobogóra.

Kovács Bálint az EWC királykategóriájában a Maco Racing Team színeiben fix versenyzőként valamennyi futamon rajthoz állhat, ahol csak a csapat elindul. A 21 éves versenyző számára nem lesz ismeretlen sem a szlovák csapat, sem pedig az EWC, hiszen tavaly három 24 órás viadalon is részt vett: a belgiumi viadalon az 5., míg a Bol’d’Or-n már a Maco Racing pilótájaként a 6. helyen végzett.


Bálint a Maco Racing Team színeiben fix versenyzőként valamennyi futamon rajthoz állhat, ahol csak a csapat elindul     Fotó: H-Moto Team/Izsó Krisztián


„Nagyon fontos elem került ismét a helyére az idei szezonomban. A gyári BMW mellett ismét egy jó csapathoz sikerült szerződni, több mint húszéves tapasztalatuk van az Endurance-világbajnokságon. Az, hogy beugró pilótaként a hatodik helyet el tudtuk érni tavaly, jó jel az idei évre nézve. Mindkét félben pozitív emlékeket ébreszt a tavalyi közös eredmény, ennek köszönhető az idei megállapodás, ami mindkét fél számára előnyös” – fogalmazott Kovács Bálint.

A versenyzőt az sem zavarja, hogy az IDM futamain gyári BMW-vel, míg az EWC versenyein a tavaly már megismert Yamaha motorral fog rajthoz állni. Kiemelte, idén annyit szeretne fejlődni, amennyit csak lehet, emellett jó, akár dobogós helyeket is szeretne elérni mind a német bajnokságban, mind pedig az Endurance-világbajnokságon.

Főkép forrása:
H-Moto Team/Izsó Krisztián

További cikkek