Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Australian Open: Fucsovicsot nem zavarja a kánikula, Bondár egy Roland Garros-győztes skalpjára vágyik

10perc.hu
2023. 01. 17.
Australian Open: Fucsovicsot nem zavarja a kánikula, Bondár egy Roland Garros-győztes skalpjára vágyik

A 2023 esztendő első Grand Slam-tornáján a szerdai napon valamennyi még versenyben lévő  magyar teniszező pályára lép, többen győzelmi esélyekkel.

Az Australian Open mindig megviseli a játékosokat fizikailag, hiszen a kánikula és a tűző nap a legerősebb szervezetet is képes legyengíteni. Ezen a Grand Slam-viadalon tényleg csak a legfittebbek képesek helyt állni. Nos, egyesben mind a hölgyek, mind a férfiak között van magyar a második fordulóban, ráadásul a női párosban is elkezdődnek a küzdelmek, ahol négy honfitársunk lép szerdán pályára.

Fucsovics Márton főként a lelki és fizikai erőről beszélt, miután hétfőn több mint négyórás küzdelemben továbbjutott a második fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A világranglistán 78. játékos 4:6, 7:5, 2:6, 7:6 (8-6), 6:2-re verte az argentin Federico Coriát (76.). Ha ez nem lenne elég, majd ma az elrendelt hőségszünet közepette, ottani idő szerint délután 1 órakor már edzett a tűző napon Melbourne-ben.


Hőségriadót rendeltek el Melbourne-ben a kánikula miatt    Fotó: australianopen.com/AFP


„Szokni kell az időt, keménynek kell lenni. Tegnap végig erősnek éreztem magam fizikálisan, nagyon jól sikerült a felkészülésem, és van önbizalmam. Tavaly az első körben kikaptam itt, most nagyon akartam nyerni, és az a 45 világranglistapont is sokat számít. Emellett az 50-60 magyar szurkoló is erőt adott" - nyilatkozta a Tennis 4U Facebook-oldalon a magyar éljátékos.

Fucsovicsra a 64 között a dél-afrikai Lloyd Harris (186.) vár, aki szintén öt szettben gyűrte le a 17. kiemelt olasz Lorenzo Musettit (19.). „Ötször találkoztunk, háromszor megvertem őt, igaz, kemény pályán döntetlenre állunk. Nagyon szívós srác, nagy szervája van, de ő is hosszú meccsen van túl, ráadásul a múlt héten végigjátszott egy challenger-tornát, amit megnyert" - elemezte az ellenfelet a nyíregyházi teniszező.


A világranglistán 78. magyar játékos 4:6, 7:5, 2:6, 7:6 (8-6), 6:2-re verte az argentin Federico Coriát (76.) az első körben    Fotó: Facebook/ilovetennis


Felszabadultan nyilatkozott Bondár Anna azután, hogy továbbjutott a második fordulóba hétfőn az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, és megszerezte első Grand Slam-főtáblás győzelmét a román Ana Bogdan ellen.

„Mérföldkő ez a siker, tavaly hiányérzetem is volt emiatt, hogy nem jött össze. Jól ismertem Bogdant, tudtam, hogy mire számítsak, de a második szettben elkezdtem túl sokat gondolkozni, ezért vesztettem sorozatban hét gémet. Örülök, hogy a végét én bírtam jobban " - mondta Bondár a Tennis 4U Facebook-oldalon.


Bondár Anna megszerezte első Grand Slam-főtáblás győzelmét     Fotó: Facebook/ilovetennis


Látszólag nem lesz egyszerű dolga, hiszen a 64 között a 2017-ben Roland Garros-győztes lett Jelena Ostapenko vár a 25 éves magyarra. Ám egyrészt a lett hölgy jókora túlsúllyal küzd, másrészt pszichikailag sem erős, ha a meccs elején elront pár labdát, képes teljesen elveszíteni a kontrollt.

Ennek ellenére Bondár rendkívül óvatos, abszolút nem becsüli le ellenfelét. „Nem lesz könnyű ellenfél, mert nagyon agresszívan játszik, úgyhogy rövid labdamenetekre kell felkészülnöm. A jó szerva nagyon fontos lesz" - tette hozzá a legjobb női játékosunk.


Jelena Ostapenko jókora túlsúllyal küzd    Fotó: Facebook/ilovetennis


Bondár erőnlétére is nagy szükség lesz. Ugyanis az egyes mellett párosban is pályára lép a belga Greet Minnen oldalán – ők ketten tavaly negyeddöntőig meneteltek a Roland Garroson – a lengyel Rosolska és az új-zélandi Routliffe ellen.


Újra összeállt a korábban Melbourne-ben kétszer is győztes Babos, Mladenovic páros    Fotó: Instagram


Magyar rangadó is lesz Melbourne-ben, ugyanis az újra összeálló, négyszeres GS-győztes – ebből két Australian Open-elsőség – és háromszoros világbajnok Babos Tímea, Kristin Mladenovic kettős ellenfele Udvardy Panna és a spanyol Bolsova duója lesz. Zárásként pedig Gálfi Dalma játszik az amerikai Pera oldalán a 8. kiemelt kazah Danilina és az indiai Mirza ellen.

Főkép forrása:
Facebook/ilovetennis

További cikkek