Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Újra színpadra lépett Szász Júlia

10perc.hu
2024. 09. 23.
Újra színpadra lépett Szász Júlia

Szász Júlia, a Nemzeti Színház korábbi színésze, visszatért a színpadra, és debütált a Centrál Színházban a 2:22 című darabban, miután tavaly novemberben súlyos balesetet szenvedett.

Hétvégén Szász Júlia újra színpadra lépett, debütálva a Centrál Színházban a 2:22 című darabban, amelyet a színház hivatalos Facebook-oldalán is bejelentettek - közölte a Telex.

Tavaly novemberben a Nemzeti Színházban, egy Rómeó és Júlia előadáson történt baleset következtében két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, súlyosan megsérült, miután lezuhantak a három méter magas díszletről. Ez az incidens nagy port kavart, és mindkét színész végül otthagyta a színházat. Eredetileg azt tervezte, hogy a felépült színészek közösen térnek vissza a színpadra jövő tavasszal, de Szász Júlia visszatérése hamarabb valósult meg.

A baleset után kialakult konfliktus a Nemzeti Színház és a színészek között hosszú hónapok óta tart, a színház igazgatója, Vidnyánszky Attila, a baleset után benyújtotta lemondását, amelyet később visszavont. A színházban belső vizsgálat indult, de nem találtak felelőst, és a rendőrség is nyomozást indított, amely még folyamatban van. A kártalanítási folyamat 2023 óta húzódik, és a felek többmilliós sérelemdíjban állapodnának meg, de a pontos összegről folynak az egyeztetések.

Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia kártérítése még mindig nem zárult le, és a két fél között nyílt üzengetések zajlanak a már kapott összegekről, valamint arról, hogy miért nem történt eddig további kártérítés. Horváth Lajos Ottó sérülései maradandónak minősülnek, és a kártérítési viták miatt a két színész jogi harca továbbra is zajlik.


Főkép forrása:
Centrál Színház (Facebook)
Címkék:
#Színház

További cikkek