Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Leírta a Nemzeti Színház, hogy mennyit fizettek a balesetben károsult színészeknek

10perc.hu
2024. 07. 10.
Leírta a Nemzeti Színház, hogy mennyit fizettek a balesetben károsult színészeknek

A Nemzeti Színház közleményben reagált Horváth Lajos Ottó állításaira.

A Nemzeti Színház reagált Horváth Lajos Ottó állításaira, aki cáfolta, hogy a színházban történt balesete után 5 millió forint kártérítést kapott volna. Horváth szerint a színház nem ismeri el, hogy nem csak ők felelősek a balesetért. A közlemény szerint a színház eddig 6 975 625 forintot fizetett ki a színésznek különböző jogcímeken, de a biztosító által kalkulált további 2 236 265 forintos kártérítési összegről még nem érkezett válasz - közölte a Telex.

A színház szerint a kártérítési vita akadálya nem az összeg nagysága, hanem Horváth elutasítása, hogy elismerje saját felelősségét a balesetben. Vidnyánszky Attila, a színház igazgatója korábban utalt arra, hogy a színészek is felelősek lehetnek. Horváth erre reagálva kijelentette, hogy a sérülésért nem ő a felelős, és ennek megítélése az igazságszolgáltatás feladata.

A baleset tavaly novemberben történt a Rómeó és Júlia előadása közben, amikor Horváth és Szász Júlia három métert zuhantak. Vidnyánszky először lemondott, de ezt később visszavonta. A baleset miatt belső vizsgálat és rendőrségi nyomozás indult, de eddig nem találtak felelőst. Udvaros Dorottya, Kossuth-díjas színművész, kritizálta a belső vizsgálatot, amely szerinte csak látszatesemény volt, és hangsúlyozta, hogy a díszletekkel kapcsolatos aggályokat korábban többször jelezték.


Főkép forrása:
Fred Romero/Flickr
Címkék:
#Színház

További cikkek