Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Sebestyén Balázsék műsora ellen eljárás indult rasszista megjegyzések miatt

10perc.hu
2024. 03. 07.
Sebestyén Balázsék műsora ellen eljárás indult rasszista megjegyzések miatt

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) eljárást indított Sebestyén Balázsék "Balázsék" című rádióműsora ellen, miután a műsorvezetők rasszista megjegyzéseket tettek Musimbe Dávid Dennis vendég kárára. A Médiatanács szerint a kijelentések megsértették az emberi méltóságot és a kirekesztés tilalmát előíró jogszabályokat.

A botrányos eset január 9-én történt a Rádió 1 reggeli műsorában - olvasható a Refresher oldalán. A Médiatanács álláspontja szerint a műsorvezetők "emberi méltóságot sértő módon tréfálkoztak" Musimbe Dávid Dennis vendéggel, és "rasszista megjegyzéseket engedtek meg vele szemben".

Ez nem az első alkalom, hogy Sebestyén Balázsék műsora ellen eljárás indul. Február közepén a Médiatanács azért indított vizsgálatot, mert a műsorban megszégyenítették az ország karácsonyfájának adományozóját.

Az NMHH közleményében kiemelte, hogy a "Balázsék" című műsorban elhangzott kijelentések nem minősültek egyszerű élcelődésnek, hanem a meghívott vendég megszégyenítését szolgálták a bőrszíne miatt. A hatóság szerint a műsor a rasszizmust humorforrásnak tekintette, ami súlyosan sérti az emberi méltóságot és az alkotmányos értékeket.

A Médiatanács a fentiek alapján hatósági eljárást indított a Radio Plus Kft. ellen, a Rádió 1 üzemeltetőjének ellen.

Főkép forrása:
Balázsék Facebook oldal

További cikkek