Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Gyertyaúsztatással várja a Romantika Fővárosa a szerelmeseket

10perc.hu
2023. 08. 15.
Gyertyaúsztatással várja a Romantika Fővárosa a szerelmeseket

Három napon át a romantikáé lesz a főszerep Gyömrőn, ahol esténként több ezer színes lámpást úsztatnak a tó vizén.

Hosszú évek óta Gyömrő a romantikát kedvelők legnépszerűbb helye, ahová év közben gyakran elutaznak a szerelmespárok. Nem véletlenül, hiszen fiatalok és idősebbek kedvelt andalgóhelye a városközpontban lévő, gyönyörű tórendszert övező sok sétány és a kandeláberekkel megvilágított erdei sétaút.

Augusztus 18. és 20. között ismét (immár 11 éve) kifejezetten miattuk, nekik rendezik a Romantika Ünnep Gyömrő (RÜGY) nevű eseményt. Ilyenkor a Pest vármegyei városkában minden a romantika, a szerelem ünnepéről szól. Hosszú éveken keresztül a RÜGY keretében egyidőben, egyszerre mondják ki a boldogító igent a párok. Eddig több mint százan házasodtak össze.


A szerelmesek számára gyertyaúsztatás lesz a Tófürdőn    Fotó: Gyömrő Városa


De rendeztek itt már Rómeó és Júlia erkély-jelenetet, volt, hogy a retro hangulat jegyében rock’n roll zenére piros pöttyös, pörgős szoknyában ropták a lányok. Az idei évben az államalapítás ünnepéhez kapcsolódva a családok felé is nyit a város. Így a megszokott és népszerű programok – kirakodóvásár, vidámpark – mellett családi nappal is készülnek az érdeklődőknek.

A szabadtéri színpadon Caramel ad ingyen koncertet a legromantikusabb dalaiból péntek este. Utána gyertyaúsztatás lesz a Tófürdőn, majd DJ. Dominique Fergeteg partyja zár. De fellép a RapJam valamint Balogh Roland akusztikus gitárművész, valamint szombat este kilenctől Nyári Károly zongorakoncertje alatt újabb színes gyertyaúsztatásra kerül sor.

Főkép forrása:
Gyömrő Városa

További cikkek