391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

A miniszter félrelép – igaz, ezúttal ingyen

10perc.hu
2023. 01. 26.
A miniszter félrelép – igaz, ezúttal ingyen

Szombaton ünnepli 75. születésnapját Kern András, és ebből az alkalomból mától vasárnap estig ingyenes lehet a legsikeresebb filmjeit megnézni a FILMIO-n.

Ingyenes filmekkel tiszteleg a FILMIO Kern András előtt, aki szombaton ünnepli 75. születésnapját. A színészlegenda alakításait számtalan alkotás őrzi a Nemzeti Filmintézet (NFI) streaming platformján, amelyek közül A miniszter félrelép, a Ripacsok és a Szabadíts meg a gonosztól csütörtöktől vasárnapig díjtalanul megtekinthető.

A Szabadíts meg a gonosztól a második világháború idején játszódó dráma, amelyben a Kern András által játszott Adorján András ellop egy kabátot az édesanyja által felügyelt ruhatárból, hogy annak árából befizesse magát egy kuplerájba. A ruhatárosnő útra kel, hogy a kabátot előkerítse a romokban heverő Budapesten.


A Ripacsok két régi jó barát konfliktusát mutatja be, miután egyikük egy fiatal táncosnőre cseréli barátját közös kabarészámukban. Sándor Pál nagy sikerű filmjében a Kern András és Garas Dezső által alakított komédiások egymás nyomába erednek a pesti éjszakában.

A miniszter félrelép című vígjátékban, mely a rendszerváltás utáni magyar filmgyártás legnézettebb mozifilmje mindmáig, Kern András egy nőcsábász miniszter bőrébe bújt, aki a Koltai Róbert alakította asszisztensével és a Dobó Kata által játszott csinos titkárnővel keveredik szórakoztató kalandokba.

Főkép forrása:
InterCom

További cikkek