Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Halálos áldozatokkal járó buszbaleset történt Thaiföldön

10perc.hu
2024. 10. 01.
Halálos áldozatokkal járó buszbaleset történt Thaiföldön

A thaiföldi Bangkok közelében történt tragikus buszbaleset következtében több mint 20 gyermek életét vesztette.

A thaiföldi Bangkok közelében bekövetkezett tragikus buszbalesetben több mint 20 áldozattal számolnak, miután egy, az iskolás gyermekeket szállító busz kigyulladt. A baleset során 16 gyermek és három tanár sikeresen megmenekült, azonban 22 diák és három tanár eltűnt. Thaiföld miniszterelnöke megerősítette, hogy a baleset halálos áldozatokat és sérülteket követelt, de a pontos számokat még nem erősítették meg. A busz teljesen megsemmisült a tűzben, amely a hőség miatt a nyomozók számára is nehézkessé tette a beavatkozást. A mentőmunkásoknak sikerült 19 embert kimenteniük, nyolc közülük kórházba került kezelésre - közölte a BBC.

A baleset során a busz sűrített földgázzal üzemelt, amit a közlekedési miniszter, Suriyahe Juangroongruangkit „rendkívül kockázatosnak” nevezett. Kiemelte, hogy az ilyen üzemanyagot használó személyszállító járművek működtetését szigorítani kellene. Thaiföld miniszterelnöke is látogatást tervezett a helyszínen, és kifejezte mély sajnálatát a tragédiában érintetteknek, valamint ígéretet tett, hogy a kormány vállalja az orvosi költségeket és a halottak családjainak kártérítését.

A baleset részletei alapján a busz a Bangkok felé vezető autópályán haladt, amikor az egyik kereke kiszakadt és a busz egy korlátnak ütközött, ami a tűz keletkezéséhez vezetett. A helyszínen készült felvételeken látható, hogy a busz lángokba borult, míg a füst felfelé gomolygott. A sofőr elmenekült a baleset helyszínéről, de a hatóságok bíznak abban, hogy megtalálják őt. A buszon tartózkodó gyermekek életkora 3 és 15 év között mozog. Thaiföld közlekedésbiztonsága régóta aggasztó, a nem biztonságos járművek és a rossz vezetési gyakorlatok évente körülbelül 20 000 halálesetet okoznak, ami világszerte a legrosszabbak között van.




Főkép forrása:
Illusztráció
Címkék:
#Baleset

További cikkek