Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Helikopter ütközött egy szállodának, a pilóta azonnal életét vesztette

10perc.hu
2024. 08. 12.
Helikopter ütközött egy szállodának, a pilóta azonnal életét vesztette

A helikopterbaleset következtében több száz vendéget kellett azonnal evakuálni a DoubleTree by Hilton szállodából.

Hétfőn, helyi idő szerint hajnali 1:50-kor súlyos baleset történt az ausztráliai Cairnsben, amikor egy helikopter a DoubleTree by Hilton szálloda tetejének ütközött. A repülőgép az ütközés következtében kigyulladt, és egyetlen utasát, a pilótát azonnal halálos sérülések érték. A baleset következtében a szállodában tartózkodó több száz vendéget sürgősen evakuálni kellett - számolt be a BBC.

A helyszíni beszámolók szerint a helikopter alacsonyan, fények nélkül repült az esős időben, és egy váratlan manőver után csapódott az épületnek. 

A becsapódást követően a helikopter felrobbant, és a tűz gyorsan terjedt az épületben. Egyes szemtanúk azt állítják, hogy a helikopter a becsapódás előtt kétszer is elrepült a szálloda mellett, majd az irányítást elveszítette és nekiment az épületnek.

A baleset hangereje olyan intenzív volt, hogy sokan bombának vélték a robbanást, ami pánikot okozott a szálloda vendégei között. 

A Queenslandi Mentőszolgálat szerint a helikopter két rotorlapátja a becsapódás során leszakadt, és ezek egyike a szálloda medencéjébe zuhant, míg a másik a sétányon landolt.

A rendőrség és a repülésbiztonsági hatóságok már megkezdték a baleset körülményeinek vizsgálatát. Az egyes helyi médiajelentések szerint a helikoptert ellopták.

Főkép forrása:
ABC News Australia/YouTube
Címkék:
#Baleset

További cikkek