Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Nyomozás indult Matthew Perry halálának ügyében

10perc.hu
2024. 05. 22.
Nyomozás indult Matthew Perry halálának ügyében

Matthew Perryt októberben találták meg otthona medencéjében, eszméletlenül.

A Los Angeles-i rendőrség nyomozást indított Matthew Perry színész halála ügyében. Perry, a Jóbarátok című népszerű vígjátéksorozat sztárja októberben halt meg "a ketamin akut hatásaitól" - közölték a halottszemlézők.

A nyomozás célja annak kiderítése, hogy a színész hogyan jutott hozzá a ketaminhoz, amelyet a szervezetében találtak. A halál okaként fulladást is megállapítottak, a boncolás balesetnek minősítette az esetet.

A Los Angeles-i Rendőrségi Osztály keddi közleményében megerősítette, hogy az 54 éves színész halála ügyében a Kábítószer-ellenes Ügynökséggel és az Egyesült Államok Postai Ellenőrző Szolgálattal együttműködve folytat nyomozást. Egyelőre nem világos, hogy a nyomozás - amelyről először a TMZ számolt be - milyen előrehaladott állapotban van, és kiket hallgattak ki eddig - elemezte a BBC.

Perry-t október 28-án találták eszméletlenül a Los Angeles-i otthona medencéjében, és később a helyszínen halottnak nyilvánították. A Los Angeles-i Megyei Halottszemléző Hivatal decemberben közölte, hogy "magas ketaminszintet találtak a halál utáni vérmintában". Raffi Djabourian fő halottszemléző-helyettes hozzátette, hogy a halálhoz hozzájáruló további tényezők a koszorúér-betegség és a buprenorfin hatásai voltak, amelyet az opioid-függőség kezelésére használnak. "A fulladás a medencébe merülés valószínűsége miatt járult hozzá, amikor elvesztette az eszméletét; a koszorúér-betegség pedig a ketamin által a szívben okozott miokardiális hatások súlyosbodása miatt" - mondta.

Perry halálakor depresszió és szorongás miatt orvosilag felügyelt ketaminkezelésekben részesült, bár a jelentés megjegyezte, hogy az utolsó előírt ketaminkezelése a halála előtt másfél héttel volt.

Híressége csúcsán Perry fájdalomcsillapító- és alkoholfüggőséggel küzdött, és többször is járt rehabilitációs klinikákon. 2016-ban a BBC Radio 2-nek elmondta, hogy a Jóbarátok forgatásának három évére nem emlékszik, az ivás és a drogok miatt. A kezelések után a memoárjában leírta, hogy 2001 óta - "60-70 baklövéstől eltekintve" - szinte józan volt.




Főkép forrása:
Northfoto

Hirdetés

További cikkek