Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Halálos áldozata is van a turbulenciába került Singapore Airlines járatának

10perc.hu
2024. 05. 21.
Halálos áldozata is van a turbulenciába került Singapore Airlines járatának

Egy ember életét vesztette, többen pedig megsérültek a Singapore Airlines Londonból Szingapúrba tartó járatán, miután a gép súlyos turbulenciába került.

Súlyos turbulenciába került a Singapore Airlines Londonból Szingapúrba tartó járata, melynek következtében egy ember életét vesztette, többen pedig megsérültek - írja a BBC.

A Boeing 777-300ER típusú repülőgép hétfő éjjel szállt fel a londoni Heathrow repülőtérről, és a magyar légtér érintésével tartott volna a Távol-Keletre. A gép viharba került, így Bangkokba irányították át, ahol helyi idő szerint 15:45-kor szállt le.

A fedélzeten összesen 211 utas és 18 főnyi személyzet tartózkodott. A halálos áldozat egy 73 éves brit férfi volt, aki a tahiti hatóságok feltételezése szerint szívrohamot kapott. Hét utas állapota válságos, további 53 utast és egy légiutas-kísérőt is elláttak sérüléseikkel.

Az egyik utas a Reutersnek elmondta, hogy a gép hirtelen rázkódni és emelkedni kezdett, majd zuhanásba kezdett.

"A repülőgép hirtelen dőlni és rázkódni kezdett, így elkezdtem felkészülni arra, hogy mi fog történni, nagyon hirtelen, nagyon drámaian zuhantunk, így mindenki, aki ült és nem volt bekötve, azonnal a mennyezetnek csapódott. Néhányan beütötték a fejüket a poggyásztartókba, amelyek behorpadtak"

- mesélte a 28 éves Dzafran Azmir, aki a járaton tartózkodott.

A járat másik utasa, Andrew Davies a BBC-nek mesélte el a történteket, és kiemelte, hogy főleg azok sérültek meg, akik nem voltak bekötve:

„A repülőgép zuhanásának néhány másodperce alatt szörnyű sikoly hallatszott, és valami puffanáshoz hasonló hangot hallottam.”

Az "X" közösségi oldalra felkerült egy videó, ami a Boeing 777-300ER SQ321 belsejében készült az eset után:

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Baleset

További cikkek