385.43 Ft

354.78 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Buszbaleset történt Németországban

10perc.hu
2024. 03. 27.
Buszbaleset történt Németországban

A FlixBus busz a forgalmas autópályán jobbra sodródott, majd az oldalára borult. Ötvenhárom utas és két sofőr tartózkodott a buszon, akik Berlinből Nürnbergbe, majd Zürichbe tartottak.

Legalább öt ember meghalt és több mint 20 megsérült egy buszbalesetben, amely szerdán reggel történt a német A9-es autópályán Lipcse közelében. A FlixBus társaság által üzemeltetett jármű eddig tisztázatlan okból letért az útról, majd az oldalára borult - közölte a BBC.

A busz Berlinből indult két sofőrrel és 53 utassal a fedélzetén, és Nürnberg érintésével Zürichbe tartott. A baleset a délelőtti órákban történt, a Lipcse/Halle repülőtérhez közeli lehajtónál. A rendőrség tájékoztatása szerint más jármű nem volt érintett a balesetben.

A mentőhelikopterek és a mentők azonnal a helyszínre érkeztek. A helyi kórházakat felkészítették a tömeges sérült ellátására. A baleset miatt az A9-es autópálya mindkét sávját lezárták a Schkeuditzer Kreuz csomópont közelében. A mentőmunkálatok várhatóan a késő esti órákig tartanak.

A FlixBus közleményben fejezte ki részvétét az áldozatok családjainak, és ígéretet tett arra, hogy mindent megtesz a baleset okainak feltárása érdekében.

A balesetnek nincsenek magyar áldozatai.


Főkép forrása:
Freepik (Illusztráció)

További cikkek