Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Az oroszok kivégzik azokat a katonákat, akik visszavonulnak a frontról

10perc.hu
2023. 10. 28.
Az oroszok kivégzik azokat a katonákat, akik visszavonulnak a frontról

A Kreml arra utasította a propagandistáit, hogy ne számoljanak be az Ukrajnából hazatért katonák által elkövetett bűncselekményekről.

Az ukrán hadsereg szóvivője, Sarah Ashton-Cirillo szerint az orosz csapatok a súlyos veszteségek miatt nem hajlandók támadni az Avdijivka közelében lévő ukrán állasokat, és egyes egységeknél lázadások törtek ki. Azt, aki meghátrál, egyszerűen agyonlövik - írta meg a 444.hu.

„Oroszország erői továbbra is alulképzettek, alulfelszereltek és felkészületlenek a harcra, ahogy azok voltak a tavalyi sikertelen téli offenzívájuk alatt is” - mondta a helyzetről John Kirby, az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője.

Az amerikai szóvivő szerint az orosz hadsereg a kiképzetlenebb katonákat egyszerűen tömegével veti be, egyfajta golyófogóként a hadszíntéren. „Nincs megfelelő felszerelés, nincs vezetés, nincs forrás, nincs támogatás. Nem meglepő, hogy az orosz erők rossz moráltól szenvednek” - tette hozzá Kirby.

A Kreml arra utasította a propagandistáit, hogy ne számoljanak be az Ukrajnából hazatért katonák által elkövetett bűncselekményekről - erről két kormánypárti lapnál dolgozó újságíró számolt be a Meduzának. Míg eddig általában a gyilkosságokban és a nemi erőszakban jártak élen, most az orosz nép virágcsokorral érkező hősöket láthat. A gyerekek megerőszakolása így rejtve maradhat az orosz társadalom tagjai elől.

Főkép forrása:
TASSZ

További cikkek