Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Ez szíven találta Putyint! Ukrán dróncsapás a Krímben – súlyos orosz veszteségek

10perc.hu
2023. 03. 21.
Ez szíven találta Putyint! Ukrán dróncsapás a Krímben – súlyos orosz veszteségek

A támadásban az orosz fekete-tengeri flotta cirkálórakétái semmisültek meg a krími Dzsankoj városában történt robbanásban.

Úgy tűnik, Ukrajna ismét bizonyságot tett arra, hogy igenis képes hatékonyan támadni különböző távolsági célpontokat az oroszok által 2014-ben megszállt Krím-félszigeten. Ilyen volt a Kercsi-híd elleni támadás, vagy amikor tavaly októberben Oroszország fekete-tengeri zászlóshajója, az Admiral Makarov egy dróntámadásban sérült meg a krími Szevasztopol kikötőjében.

Most azt a Dzsankojt érte dróntámadás, melynek közelében egy orosz katonai légibázis található, amely Oroszország legnagyobb katonai bázisa a Krímben. Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminisztérium tanácsadója egy felvételt is megosztott a közösségmédiában a robbanásról, amely állítása szerint a város vasútállomásának környékén történt. A Kalibr-NK rakétákat szerinte az orosz Fekete-tengeri flotta hajóiról terveztek indítani - írta a BBC.



Szergej Akszenov, a Krím oroszok által kinevezett kormányzója megerősítette, hogy dróntámadás érte a várost, azonban megsemmisült cirkálórakétákról nem tettek említést. Hozzátette: a lezuhanó törmelék egy embert megsebesített, továbbá megrongált egy házat és egy üzletet.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek