Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Folytatódik az öldöklés! Nem adják fel a romhalmazzá vált Bahmutot az ukránok

10perc.hu
2023. 03. 07.
Folytatódik az öldöklés! Nem adják fel a romhalmazzá vált Bahmutot az ukránok

A döntés előtt éles vita alakult ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és a hadsereg főparancsnoka között.

A propagandán kívül már sok értelme nincs a bahmuti harcoknak, hiszen az egykori 70 ezres városból mára füstölgő romok maradtak, ám ezért a romvárosért folyik a több mint egy éve dúló orosz-ukrán háború legvéresebb csatája. Az oroszok már szinte teljesen bekerítették azt, ami a kelet-ukrajnai városból megmaradt, míg az ukránok ennek ellenére folyamatos utánpótlással látják el a védőket.

Az ukrán elnök ragaszkodik a város megtartásához, a vezérkar viszont már feladná a települést, aminek a stratégiai jelentősége immár a nullával egyenlő, ám mindkét fél a saját propagandájára használja Bahmutot. Volodimir Zelenszkij ma összehívta a hadsereg vezetését, és közösen döntöttek a hogyan továbbról.


Az oroszok már szinte teljesen bekerítették Bahmutot     Fotó: MTI/AP/Alekszej Alekszandrov 


„Nem adjuk fel Bahmutot! – közölte Volodimir Zelenszkij elnök az ukrán hadsereg vezetőivel egyetértésben. Sőt, megerősítik az ukrán csapatok pozícióját a városban. Az 1300 km-es frontvonal legkegyetlenebb csatái folynak a Donyeck megyei Bahmutban, ahova  brit források szerint az oroszok ásókkal felszerelt tartalékosokat is küldtek az utcai közelharcokra készülve.

Főkép forrása:
ATV

További cikkek