Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Zelenszkij újabb pofonja: nem kap F16-osokat az amerikaiaktól

10perc.hu
2023. 01. 31.
Zelenszkij újabb pofonja: nem kap F16-osokat az amerikaiaktól

Az ukrán elnök szerint szükségük volna vadászgépekre is az agresszor oroszok elleni megfelelő védekezéshez és a légtér visszaszerzéséhez.

Az amerikai elnök Baltimore-ban közölte, hogy hamarosan ellátogat Lengyelországba, de az út tervezett időpontjáról azonban nem beszélt. Joe Biden ugyanakkor nem titkolta, az Egyesült Államok nem szállít F16-os vadászgépeket Ukrajnának.

Az amerikai kormány múlt kedden jelentette be, hogy a legkorszerűbb harckocsikból, M1 Abrams-tankokból 31-et szállít Ukrajnának a következő időszakban. Ezt követően az ukrán kormány több illetékese ismételte meg, hogy Ukrajnának az önvédelemhez vadászrepülőkre is szüksége lenne, köztük F-16-osokra.

John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági bizottságának koordinátora megerősítve Biden szavait, egy sajtóbeszélgetésen az F-16-osok esetleges szállítására vonatkozó kérdésre azt mondta, ebben a témában nincs bejelentenivalója. Hozzátette, hogy az ukránok kéréseihez az Egyesült Államok a lehetséges mértékig együttműködő hangnemben áll hozzá.

Úgy tűnik, az F16-osok kérdése nem tartozik ezekhez…

Főkép forrása:
wikipedia

További cikkek