Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Megkezdődött az ukrán harckocsizók kiképzése a Challenger 2 üzemeltetésére

10perc.hu
2023. 01. 30.
Megkezdődött az ukrán harckocsizók kiképzése a Challenger 2 üzemeltetésére

A brit kormány január 15-én jelentette be, hogy Ukrajna 14 Challenger 2 harckocsit kap Nagy-Britanniától, és a fegyverszállítási csomagban szerepel legalább harminc AS-90 önjáró löveg is.

Úgy tűnik, heteken belül bevethető lesz az a 14 Challenger 2 harckocsi Ukrajnában, melyet a brit kormány ígért Kijevnek. Ugyanis megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői.

A brit kormány a nyugati NATO-szövetségesek közül elsőként hozott döntést páncélosok ukrajnai szállításáról. Idén január 15-én jelentették be, hogy Ukrajna 14 Challenger 2 harckocsit kap Nagy-Britanniától, és a fegyverszállítási csomagban szerepel "hozzávetőleg harminc" AS-90 önjáró löveg is.

A Challenger 2 brit tervezésű és gyártású, 120 milliméteres löveggel felszerelt, 75 tonna össztömegű harckocsi, amely 1998 óta áll hadrendben a brit hadseregben. Az ugyancsak brit tervezésű és gyártású, 45,7 tonna önsúlyú AS-90-es önjáró lövegeket 1992-ben rendszeresítették a brit fegyveres erőknél.

Főkép forrása:
wikipedia

További cikkek