Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Noha dúlnak még az utcai harcok, Szoledárt elfoglalta Putyin magánhadserege

10perc.hu
2023. 01. 11.
Noha dúlnak még az utcai harcok, Szoledárt elfoglalta Putyin magánhadserege

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport alapítója leszögezte, hogy a harcosain kívül más egység nem vett részt a város ostromában.

A befejezéséhez közeledik a hetek óta dúló kegyetlen csata Szoledár birtoklásáért. Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport alapítója bejelentette a VKontaktye közösségi médiaszolgáltatónál vezetett oldalán, hogy átvették az ellenőrzést a donyecki régióban található város egész területe felett, ugyanakkor a központban még harcok folynak.

„A Wagner katonai magánvállalat egységei átvették az ellenőrzést Szoledar teljes területe felett. A város központjában katlan alakult ki, amelyben utcai harcok folynak. A város ostromában a Wagner harcosain kívül más egység nem vett részt” - hangzott a közlemény.

Vlagyimir Putyin magánhadseregének vezetője az ukrán foglyok számáról szerdára ígért bejelentést. A RIA Novosztyi hírügynökség képeket közölt annak alátámasztására, hogy a Wagner fegyveresei elfoglalták a város sóbányáit. Az egyik felvételen maga Prigozsin is látható.

Főkép forrása:
RIA Novosztyi

További cikkek