Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Mit szól Putyin a Wagner-csoport alapítójának elszólásához? Prigozsin az ukrán katonák bátorságát dicséri

10perc.hu
2023. 01. 10.
Mit szól Putyin a Wagner-csoport alapítójának elszólásához? Prigozsin az ukrán katonák bátorságát dicséri

Szoledar és Bahmut orosz bevételéért súlyos harcok folynak, az ukránok egész földalatti várost építettek ki a támadások visszaverése érdekében.

Tovább tombol a harc a Donyeck térségében a támadó orosz és a hazájukat védő ukrán hadsereg között. A csata olyan erővel folyik, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, Szoledarban lassan egy épségben lévő épület sincs.

Mindenesetre az orosz oldal diadalmas hadijelentéseket tesz, mindezt annak ellenére, hogy sem Szoledar, sem a stratégiailag rendkívül fontos Bahmut nem került a kezükbe. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szokott módon csak az ukrán veszteségekről számolt be, míg Gyenyisz Pusilin, az Ukrajnától elcsatolt Donyecki Népköztársaság megbízott vezetője szerint Szoledar nagyon közel áll a felszabadításhoz.


Jevgenyij Prigozsin, a Wagner orosz zsoldoscsoport alapítója, aki kijelentette, hogy az ukrán hadsereg bátran harcol Bahmutért és Szoledarért     Fotó: Twitter/Ukrajinszka Pravda


Azt ugyanakkor elismerte, hogy ezért nagyon nagy árat kell fizetni és az ukrán helyőrség a veszteségekkel nem számolva tanúsít ellenállást. Ennél jóval tovább ment Jevgenyij Prigozsin, a Wagner orosz zsoldoscsoport alapítója, aki kijelentette, hogy az ukrán hadsereg bátran harcol Bahmutért és Szoledarért, és cáfolta azokat a kijelentéseket, amelyek szerint az ukrán katonák tömegesen dezertálnának.

Prigozsin szerint Bahmutból és a környező településekből az ukrán hadsereg egységes védelmi rendszert hoz létre. A várost gátak, szakadékok és a magaslatok tagolják, és Szoledar és Bahmut alatt bányák rendszere épült ki, amelyek valójában földalatti városok hálózatát alkotják.

Főkép forrása:
TASSZ

További cikkek