393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Hatalmas csata dúl Szoledarnál – az ukrán védők megint visszaverték az orosz offenzívát

10perc.hu
2023. 01. 09.

Az orosz erők több irányból rohamozták meg a várost, és a legfelkészültebb fegyvereseket, a Wagner magánhadsereg zsoldosait is bevonták a műveletbe.

A tavaly február 24-e óta dúló orosz-ukrán háború egyik legvéresebb csatája dúl a Donyeck megyei Szoledárnál. Az orosz erők az elmúlt napban 106 alkalommal lőtték a Donyeck megyei Szoledar városát, és legalább huszonkét alkalommal csaptak össze az ukrán katonákkal a térségben.

Szerhij Cserevatij, a keleti országrészben harcoló ukrán alakulatok szóvivője közölte, a városnál harcoló ukrán alakulatokhoz újabb erőket vezényeltek, és további katonai eszközöket bocsátottak a rendelkezésükre. Nem titkolta, hogy az odavezényelt harckocsik, gyalogsági harcjárművek és páncélozott szállítójárművek segítségével rövidesen ellentámadást indítanak.

Noha orosz hírforrások már azt jelentették, hogy a hadseregük elfoglalta a várost, kiderült, hogy a több irányból támadó orosz hadak újabb visszavonulást hajtottak végre. Pedig a legfelkészültebb fegyvereseket, a Wagner magánhadsereg zsoldosait is bevonták a műveletbe.

Főkép forrása:
Twitter/Ukrajinszka Pravda

További cikkek