394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Kadirov beintett Putyinnak! Csecsenföldön nem lesz mozgósítás!

10perc.hu
2022. 09. 27.

A csecsen hadúr szerint Csecsenföld eddig 20 ezer katonával járult hozzá Oroszország ukrajnai inváziójához, amivel 254 százalékban teljesítette az oroszországi régiók közül arányosan rá eső részt.

Úgy tűnik, némileg túllőtt a célon Vlagyimir Putyin, amikor elrendelte Oroszországban a részleges mozgósítást. Egyrészt elképesztő méretű kivándorlás indult el az országból – ma már arról szóltak a hírek, hogy határzárt rendelnek el –, másrészt országos tiltakozási hullám indult, és a brutálisan fellépő rendőrség már több ezer embert tartóztatott le.

Ám vélhetően ennél is jobban meglephette a Kreml urait, hogy Putyin egyik leghűségesebb szövetségese Razman Kadirov szembeszegült az orosz elnökkel. Csecsenföld kormányzója ugyanis közölte, kivonja régióját a részleges mozgósításból, és senkit sem vihetnek el katonának - írta meg a Moscow Times.

Kadirov és a csecsenföldi vezetés szükségét érezték, hogy a csecsen katonák a háború kezdete óta erőteljesen kivegyék a részüket az invázióból. Most viszont kijelentette, Csecsenföld eddig 20 ezer katonával járult hozzá Oroszország ukrajnai inváziójához, amivel 254 százalékban teljesítette az oroszországi régiók közül arányosan rá eső részt.

Főkép forrása:
Ria Novosztyi

További cikkek