Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Kadirov beintett Putyinnak! Csecsenföldön nem lesz mozgósítás!

10perc.hu
2022. 09. 27.
Kadirov beintett Putyinnak! Csecsenföldön nem lesz mozgósítás!

A csecsen hadúr szerint Csecsenföld eddig 20 ezer katonával járult hozzá Oroszország ukrajnai inváziójához, amivel 254 százalékban teljesítette az oroszországi régiók közül arányosan rá eső részt.

Úgy tűnik, némileg túllőtt a célon Vlagyimir Putyin, amikor elrendelte Oroszországban a részleges mozgósítást. Egyrészt elképesztő méretű kivándorlás indult el az országból – ma már arról szóltak a hírek, hogy határzárt rendelnek el –, másrészt országos tiltakozási hullám indult, és a brutálisan fellépő rendőrség már több ezer embert tartóztatott le.

Ám vélhetően ennél is jobban meglephette a Kreml urait, hogy Putyin egyik leghűségesebb szövetségese Razman Kadirov szembeszegült az orosz elnökkel. Csecsenföld kormányzója ugyanis közölte, kivonja régióját a részleges mozgósításból, és senkit sem vihetnek el katonának - írta meg a Moscow Times.

Kadirov és a csecsenföldi vezetés szükségét érezték, hogy a csecsen katonák a háború kezdete óta erőteljesen kivegyék a részüket az invázióból. Most viszont kijelentette, Csecsenföld eddig 20 ezer katonával járult hozzá Oroszország ukrajnai inváziójához, amivel 254 százalékban teljesítette az oroszországi régiók közül arányosan rá eső részt.

Főkép forrása:
Ria Novosztyi

További cikkek