391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Döbbenet Izjumban! Megkínzott nők és gyermekek holtteste került elő a feltárt tömegsírból!

10perc.hu
2022. 09. 23.
Döbbenet Izjumban! Megkínzott nők és gyermekek holtteste került elő a feltárt tömegsírból!

Eddig 422 holttestet emeltek ki az ukrán város melletti tömegsírból, köztük 202 nő és öt gyermek tetemét, míg a megszálló oroszok 11 holttestet annyira megcsonkítottak, hogy a rendőrség még most sem tudja megállapítani a nemüket.

A világ ismét borzong, hiszen az embertelenség olyan fokával találkozunk ismét az orosz-ukrán háborúban, amit soha nem akartunk megtapasztalni. Újfent kiderült, micsoda háborús bűnöket követtek el az Ukrajna egy részét lerohanó orosz hadsereg tagjai, vagy azok szövetségesei, a csecsenek vagy a szakadár „népköztársaságok” fegyveresei.

Áprilisban azt gondolta mindenki, a bucsai vérengzést nem lehet überelni, és mindenki azt hitte, nem ismétlődhet meg az ott tapasztalt mészárlás. Ám kiderült, a világ tévedett… Ugyanis befejeződött az orosz megszállás alól felszabadult Harkiv megyei Izjum városban talált egyik tömegsír feltárása. Oleh Szinyehubov, a régió kormányzója elmondta, több mint négyszáz holttestet ástak ki, köztük halott gyermekekét is, a legtöbb holttesten erőszakos halál, harmincon pedig kínzás nyomai vannak.

A világhálóra feltett videókon borzalmas képek mutatják, a megszállók megbocsáthatatlan bűnöket követtek ismét el. A képek és a jelentések szerint vannak holttestek kötéllel a nyakukban, megkötött kézzel, törött végtagokkal és lőtt sebekkel. Több férfinak amputálták a nemi szervét. A holttestek többsége civil, 21 pedig katona.


Eddig 422 holttestet emeltek ki, köztük 202 nő és öt gyermek tetemét     Fotó: Twitter


A Szerhij Pantelejev, az ukrán rendőrség nyomozási főosztályának helyettes vezetője sajtótájékoztatóján közölt adatok szerint eddig 422 holttestet emeltek ki, köztük 202 nő és öt gyermek tetemét. Hozzátette: 11 holttestet annyira megcsonkítottak, hogy a rendőrség még most sem tudja megállapítani a nemét, ezt igazságügyi orvosszakértők fogják megtenni. Hozzátette, hogy Izjumban nem csak egy ilyen tömegsír található, a város környékén már legalább három hasonló temetőt találtak, és a harkivi régió más felszabadult városaiban is vannak tömegsírok.

Hogy kik az elkövetők? Talán mindenkit közelebb visz a megoldáshoz a hivatalos moszkvai álláspont. Egyrészt természetesen mindent tagadnak, másrészt az Izjumban feltárt tömegsír valódiságát az orosz fél sem tagadja az atv.hu információja szerint, és az állami televíziós csatornák már le is adták, kiket temettek el a jelöletlen sírokba. Moszkva szerint áprilisban olyan - harcokban elesett - ukrán katonákat temetett el az orosz hadsereg, akik holttestének átvételét az ukrán kormány megtagadta.

Tehát még Moszkva is elismerte, a tömegsírokba ők temették el a holttesteket...

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek