Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Akár a frontvonalban, fegyverrel a kezében is harcolna az oroszokkal Vitalij Klicsko

10perc.hu
2021. 12. 14.
Akár a frontvonalban, fegyverrel a kezében is harcolna az oroszokkal Vitalij Klicsko

Az egykori profi világbajnok ökölvívó, aki jelenleg Kijev polgármestere, már szervezi az ukrán főváros polgári védelmét arra az esetre, ha Oroszország megtámadná Ukrajnát.

Merőben szokatlan helyzetben van jelenleg Vitalij Klicsko korábbi nehézsúlyú ökölvívó világbajnok. A bokszringet politikára cserélő 50 éves ukrán férfi jelenleg Kijev polgármestere, és a Bildnek nyilatkozva elmondta, ha a helyzet úgy hozza, bizony akár fegyverrel a kezében is kész harcolni a hazájáért, ha Ukrajnát megtámadná Oroszország.

„Felkészültünk arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök parancsot ad, és az orosz csapatok megtámadják Ukrajnát, ahogy 2014-ben tették. Szülővárosomban, Kijevben egy esetleges vészhelyzetre készülünk, polgármesterként pedig én szervezem a polgári védelmet. Fokozatosan megerősítettük a tartalékosok toborzásával és kiképzésével kapcsolatos munkánkat” – jelentette ki az idősebb Klicsko-fivér.

Kijev polgármestere hozzátette, annak idején katonaként megesküdött arra, hogy megvédi a hazáját, éppen ezért készen áll akár a frontra menni, hogy ott harcoljon a hazájáért. Az 50 éves politikus szerint Putyin több mint 100 000 orosz katonát gyűjtött össze az ukrán határ közelében.

„Nem engedjük, hogy Oroszország visszavezessen minket a szovjet birodalomba, amelybe Ukrajna népe nem akar belekerülni. Olyan európai ország vagyunk, amelynek nagyobb szüksége van európai támogatásra, mint valaha” – közölte Vitalij Klicsko.

Főkép forrása:
Bild/ddp

További cikkek