388.95 Ft

362.02 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Karrier

A pedagógusképzés a második legnépszerűbb felsőoktatási terület

10perc.hu/MTI
2024. 03. 14.
A pedagógusképzés a második legnépszerűbb felsőoktatási terület

A felsőoktatási felvételi adatok alapján a pedagógusképzés a második legnépszerűbb terület Magyarországon. Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára a győri Kossuth Lajos Általános Iskola 150. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen elmondta, hogy a januári béremelés és a vonzóbbá tett pálya eredményeként egyre többen választják a pedagógus hivatást.

Balatoni Katalin kiemelte, hogy a pedagógusképzés a felsőoktatási felvételire beadott nyilatkozatok alapján a második legnépszerűbb terület. A januári béremelés új hátteret teremtett a pedagógusok számára, és elősegíti a pálya vonzerejének növekedését. A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a pedagógusok eredményességének kulcsa a gyerekek számára identitást és gyökereket adó közösség építése.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke a tehetséges pedagógusok fontosságát hangsúlyozta, akik komoly alapokat tudnak adni a gyermekek nevelésében. Az oktató-nevelő munkában az iskolák infrastruktúrája és felszereltsége mellett kiemelkedő szerepet játszik a pedagógus személyisége és a közösség.

Simon Róbert Balázs, a térség országgyűlési képviselője az ünnepségen beszélt az újvárosi városrész békés multikulturalizmusáról, ahol a történelmi egyházak és a nemzetiségek is megférnek egymás mellett.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek