388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Kaotikus a helyzet a tanárok üzemanyagtámogatása körül

10perc.hu
2024. 04. 11.
Kaotikus a helyzet a tanárok üzemanyagtámogatása körül

A tankerületek nem egységesen járnak el a támogatás mértékének meghatározásakor.

A 444.hu által közzétett táblázatból kiderül, hogy a tankerületek többsége 18 forintnyi támogatást ad a tanároknak. A lap megkérdezte a Klebelsberg Központot az eltérésekről, ahonnan azt a választ kapták, hogy a tankerületek önálló költségvetési szervek, és akik úgy ítélték meg, hogy más feladattól átcsoportosítanak erre a célra forrást, ott a jogszabályban meghatározott alsó határnál magasabb a költségtérítés összege.

A legtöbb 18 forint/km-es árral térítő tankerület azt írta, hogy a jogszabály lehetővé teszi a 18 forintos térítést. A Szigetvári Tankerületi Központ például azt válaszolta, panasz emiatt nem érkezett hozzájuk, de érdeklődés és egyéni kérelem igen. Ők egyébként részletesebb választ adtak a lapnak, jelezve: a kedvező árú vármegyebérletekkel népszerűbb lett a közlekedés, a költségvetésükben pedig nem áll rendelkezésre többletfedezet az üzemanyagtérítés emelésére - írja a Telex.

Megkérdezték azokat a tankerületeket is, ahol többet fizetnek. A 30 forint/km térítést biztosító Karcagi Tankerületi Központ például azt válaszolta, hogy a központ által fenntartott köznevelési intézmények 71 feladatellátási helyen látják el nevelési-oktatási tevékenységüket. A feladatellátási helyek jelentős része olyan településen van, ahol a munkavállaló munkarendje miatt nem vagy csak hosszú várakozással tudná igénybe venni a közösségi közlekedést. Máshol például a nehezen megközelíthető településekkel indokolták a támogatást.

További cikkek