Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Korrupció a tankerületekben, két vezető ellen nyomoz a rendőrség

10perc.hu
2024. 04. 15.
Korrupció a tankerületekben, két vezető ellen nyomoz a rendőrség

A rendőrség nyomoz korrupciós ügyek miatt tankerületi vezetők ellen.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVS) múlt héten indított eljárást egy budapesti tankerületi központ gazdasági vezetője ellen, akit vesztegetésben és sikkasztásban gyanúsítanak. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Dunakeszi Rendőrkapitányság is nyomoz két tankerületi vezető ellen - írja a Népszava.

A gyanú szerint a budapesti tankerületi központ gazdasági vezetője a tankerület által kiírt közbeszerzéseket manipulálta, hogy azokat előre kiválasztott cégek nyerjék el. Ezenkívül a központ felügyelete alá tartozó intézmények kiadásainak igazolására fiktív számlákat is kiállíttatott. A hivatalával visszaélve a vezető több tízmillió forinthoz juthatott, de nem csak pénzt fogadott el: a gyanú szerint több mint kétmillió forint értékű Forma-1 belépőt és egy harmincmilliós luxusautó használati jogát is élvezhette.

A NVS eljárása mellett a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Dunakeszi Rendőrkapitányság is nyomoz két tankerületi vezető ellen. A gyanú szerint ők is vesztegetést és sikkasztást követtek el. A három érintett tankerületi vezetőből kettő ellen továbbra is folyik a nyomozás, míg a harmadik személy elleni eljárást megszüntették.

A rendőrség nem hozott nyilvánosságra további információkat a korrupciós ügyben érintett tankerületi központról. A Tanítanék Mozgalom azonban pénteken tiltakozást szervezett a Belső-Pesti Tankerületi Központnál, "Ne lopj!" feliratú táblákat ragasztva az épület ajtajára.

Hirdetés

További cikkek