388.95 Ft

362.02 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Új lakossági állampapírok 2024-ben

10perc
2024. 01. 02.
Új lakossági állampapírok 2024-ben

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK Zrt.) új lakossági állampapírokkal bővíti a termékpalettát 2024-ben. A két új állampapírtípus, a Fix Magyar Állampapír (FixMÁP) és a Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP) 2024. január 8-tól lesz megvásárolható.

A FixMÁP újdonsága, hogy teljes futamidő alatt fix kamatozást biztosít. Ez a befektetőknek nagyobb kiszámíthatóságot jelent, hiszen előre tudják, hogy mennyi kamatot fognak kapni. A FixMÁP első sorozata 3 éves futamidejű, évi fix 7 százalékos kamattal lesz elérhető.

A BMÁP kamatprémiumot biztosít a lejáratig megtartó befektetőknek. Az új, 5 éves futamidejű 2029/N sorozatú BMÁP-nál az első három évben évi 1,5, majd az utolsó 2 évben évi 2,5 százalékos kamatprémiumot fizetnek. Az induló éves kamat mértéke évi 8,01 százalék.

Mindkét új állampapírt magánszemélyek vásárolhatják meg a Magyar Államkincstár és egyes bankok/befektetési vállalkozások fiókhálózatában, valamint a WebKincstár, MobilKincstár és a bankok/befektetési vállalkozások online felületein.

Az új lakossági állampapírok a befektetők számára több lehetőséget kínálnak. A FixMÁP a kiszámíthatóságra, a BMÁP a magasabb hozamra helyezi a hangsúlyt.

Címkék:
#Állampapír

További cikkek