Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

„Így járnak az árulók”

10perc.hu
2024. 10. 23.
„Így járnak az árulók”

Hétfő óta lóg a Corvin közben egy bábu, amely „Így járnak az árulók” feliratot tart a kezében.

Azonban a helyi lakosok és arra járók megnyugtatására fontos tudni, hogy ez nem egy demonstráció része, hanem egy színházi előadás látványeleme. A bábu valójában a Mi vagyunk '56! című interaktív színházi előadás látványeleme, amelyet a Független Színház Magyarország készített a Ferencvárosi Önkormányzat támogatásával - írta a 444.


Az előadás a forradalom roma hőseinek állít emléket, és az 1956-os események közepébe repíti a nézőket. A darab interaktív jellegű, így a közönség aktívan részt vesz az előadásban, maga is a történet szereplőjévé válva. Az alkotók szerint a nézőket az előadás főszereplői vezetik be a forradalmi időszakba, megosztva velük saját személyes dilemmáikat és történeteiket.

Az alkotók így írják le a darabot: „Az akciószínházi interaktív előadás ’56-ban játszódik október utolsó és november első napjaiban. A színdarab nézői saját maguk is forradalmárokká válnak, akiket az előadás négy főszereplője vezet, megosztva velük saját történeteiket és dilemmáikat."

Az előadás különlegessége, hogy a nézők nem csupán szemlélői a forradalomnak, hanem aktív résztvevői is, így például élelmiszer- és fegyverszállításban segédkezhetnek, fedezékbe vonulhatnak, vagy akár fegyverraktárakat is őrizhetnek.

A programra október 23-án, a Ferenc téren kerül sor három alkalommal, délelőtt 11 órakor, délután 1 és 4 órakor. Az előadások ingyenesek, de előzetes regisztráció szükséges.

Főkép forrása:
Hajnalka Pajer Facebook
Címkék:
#Színház

További cikkek