Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Tízezer pedagógus vizsgázott a NAT-ból, 27-en megbuktak

10perc.hu
2024. 10. 03.
Tízezer pedagógus vizsgázott a NAT-ból, 27-en megbuktak

A Belügyminisztérium által előírt tízórás távoktatási képzésen közel tízezer pedagógus vizsgázott le eddig.

A vizsga célja, hogy a tanárok és óvodapedagógusok naprakész ismereteket szerezzenek a Nemzeti Alaptanterv (NAT) és az Óvodai nevelés országos alapprogramjáról – írta a Népszava. A vizsgázók közül 27 pedagógus nem tudta sikeresen teljesíteni a követelményeket, de számukra további két javítási lehetőséget biztosítanak - közölte a Telex.

A lap szerint eddig 51 ezer pedagógust tájékoztattak a kötelező képzésről, közülük 21 ezren regisztráltak. A regisztráltak fele már levizsgázott, a pedagógusoknak egy 20 kérdéses tesztet kell kitölteniük, ahol legalább 15 helyes válasz szükséges a sikeres vizsgához.

A képzés célja a pedagógusok ismereteinek felfrissítése, de az új teljesítményértékelési rendszerben is szerepet játszik. Az óvodapedagógusok pozitív visszajelzéseket adtak a tananyagról, de a Pedagógusok Szakszervezete (PDSZ) szerint sokan megalázónak érzik a vizsgát, és úgy vélik, inkább a NAT-ról kellene érdemi vitát folytatni.

A kötelező képzést a Nemzeti Pedagógus Kar is bírálta, szükségtelennek tartják, mivel szerintük a pedagógusok munkáját már szabályozzák és ellenőrzik.

Címkék:
#Oktatás

További cikkek