Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Tarlós: Sem Karácsonyra, sem Vitézyre nem adta le a voksát

10perc.hu
2024. 09. 26.
Tarlós: Sem Karácsonyra, sem Vitézyre nem adta le a voksát

Tarlós István elárulta, hogy a főpolgármester-választáson a Mi Hazánk jelöltjére szavazott, nem pedig a Fideszes jelöltre.

Az Ultrahang című műsorban elhangzott beszélgetésben Tarlós elmondta, hogy bár a kormánypárt minden más szavazatát megkapta tőle, a főpolgármesteri választáson másként döntött - közölte az ATV.

„Sem Vitézy Dávidra, sem Karácsony Gergelyre nem akartam szavazni” – nyilatkozta Tarlós, aki hozzátette, hogy döntése szilárd meggyőződésen alapult, nem pedig személyes indulatokon. „Ez egy szilárd meggyőződésből adódott, de nem akarok ennek a részleteire kitérni” – mondta a korábbi főpolgármester.

Tarlós a Fidesz budapesti szerepléséről is beszélt, és úgy vélekedett, hogy Szentkirályi Alexandra győzhetett volna a főpolgármester-választáson, ha hagyták volna, hogy a saját egyéniségének megfelelően kampányoljon. „Én őt nagyon sajnálom (...) ebben a kampányban ő nem saját magát adta” – fogalmazott.

A politikus arra a kérdésre, hogy előre eltervezték-e Szentkirályi visszalépését Vitézy Dávid javára, úgy válaszolt: „Nem volt meglepetés Szentkirályi Alexandra visszalépése”és bár jó kapcsolatban vannak, nem kérdezte erről, hogy ne hozza kellemetlen helyzetbe. Hozzátette: „szerintem voltak, akik tudták, hogy végül Vitézyt fogják támogatni”.

Tarlós szerint a kampányban furcsa volt, hogy Szentkirályi soha nem fogalmazott meg kritikát Vitézy Dáviddal szemben. „Azért ez meglehetősen szokatlan volt. Nem akarok ennek a részleteibe túlságosan belegabalyodni. Én azt mondom, hogy ez egy rosszul megkonstruált kampány volt, és a nagyon késői visszaléptetés sokakat megkavart” – zárta gondolatait.

Főkép forrása:
Tarlós István Facebook oldala

További cikkek