Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Vitézy Dávid a Facebookról értesült Szentkirályi Alexandra visszalépéséről

10perc/MTI
2024. 06. 07.
Vitézy Dávid a Facebookról értesült Szentkirályi Alexandra visszalépéséről

"Az első győzelem megvan. Vasárnap jön a második!"

Vitézy Dávid elmondta: a döntésről ő is Szentkirályi Alexandra videójából értesült. Véleménye szerint egyoldalú politikai döntés született a Fidesz részéről, esélytelenségüket látva "feladták a biztos harmadik helyet".

Arra kérte a választókat, hogy a javára történő visszalépés ellenére ne a Fidesz, hanem az ő listájára szavazzanak a vasárnapi voksoláson. Kijelentette: főpolgármesteri győzelme esetén sem a kormánypártokkal, sem a Demokratikus Koalícióval nem köt koalíciót. 


"A fővárosi közgyűlésben csak a programom és a konkrét ügyek mentén fogunk többséget teremteni. A főpolgármester-helyetteseim között nem lesz se DK-s, se fideszes" - mondta.
Úgy fogalmazott: bukott pártkáderek helyett valódi szakemberekkel fogják vezetni a várost és a fővárosi cégeket.
"A városháza nem lesz sem a Fidesz, sem a DK zsákmánya" - hangsúlyozta.
     

Vitézy Dávid szerint Budapesten változás kell, ehhez pedig új főpolgármesterre van szükség. A Fidesz által fémjelzett országos politikát és a DK-Gyurcsány fémjelezte várospolitikát egyaránt meg kell haladni - tette hozzá.
Felidézte: húsz éve foglalkozik városfejlesztéssel, és az elmúlt két évben azt érezte, hogy Budapest fejlesztése végképp megrekedt.
"Gyerekkorom óta nem fordult elő, hogy a városban egyetlen nagy értékű fejlesztés, egyetlen kötöttpályás nagyberuházás, egyetlen útfelújítás, egyetlen nagy parkfejlesztés nem történik. Ezen pedig változtatni kell" - mondta a politikus, aki szerint a budapestiek csak "panaszkodó, másokra mutogató, halogató semmittevést" tapasztaltak a városvezetés részéről az elmúlt öt évben.
Hozzátette: akinek a leginkább vissza kellett volna lépnie, az szerinte Karácsony Gergely, mivel nem teljesítette a korábban ígért vállalásait.
Vitézy Dávid úgy fogalmazott: a budapestiek azt szeretnék, hogy a budapesti politika ne az egymásra mutogatásról, a panaszkodásról, a folyamatos csatározásról szóljon, hanem végre a város fejlesztéséről.
"Nekem nem Orbán, nem Gyurcsány, hanem csak Budapest és a budapestiek érdeke a fontos" - jelentette ki, majd hozzátette: ha ő lesz az új városvezető, újra lesz Budapestinfó.


"Budapest szabadságát és sokszínűségét meg fogom védeni, ebben nincs alku és nem is lesz" - húzta alá a politikus, aki megjegyezte: ki fog állni azért, hogy Budapest "szebb, zöldebb biztonságosabb és élhetőbb otthonunk legyen."
Vitézy Dávid kiemelte: főpolgármesteri programjának összes állítása "változatlanul, egytől egyig érvényes." 
 Nemet mond a maxi-Dubajra, az oligarchákra, a kínai magasvasútra, és igent mond arra, hogy induljon el a HÉV-ek fejlesztése, és azok a fontos fejlesztések, amelyekre a budapestieknek szükségük van.

"Úgy tekintek erre a mai napra, mint egy kétfordulós választásra, ahol az első fordulóban két jelölt marad állva: Karácsony Gergely és én. Az első fordulót megnyertük, és vasárnap jön a második" - hangsúlyozta Vitézy Dávid. 

   
A politikus azt mondta, jelentős átalakulásra van szükség a fővárosi politikában. Azt szeretné, hogy a közgyűlésben legyen beszélő viszony, párbeszéd és együttműködés - fűzte hozzá.
Azzal, hogy az ő programja elnyerte a kormányzat támogatását, sokkal nagyobb felhatalmazása és lehetősége lesz, mint most Karácsony Gergelynek.


A sajtótájékoztatón megjelent a Párbeszéd-Zöldek néhány aktivistája, akik "Vitézy=Fidesz", illetve "Vitézyvel a Fidesz át akar verni, Ne hagyd!" feliratú táblákat tartottak a magasba.

Főkép forrása:
Vitézy Dávid Facebook oldala

További cikkek