Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Nem áll meg az M2-es metró a Batthyány téren a Duna magas vízállása miatt

10perc.hu
2024. 09. 20.
Nem áll meg az M2-es metró a Batthyány téren a Duna magas vízállása miatt

Az M2-es metró nem áll meg a Batthyány téren a Duna magas vízállása miatt.

Szeptember 20-tól az M2-es metró Batthyány téri állomása lezárásra került a Duna magas vízállása miatt. A lezárás következtében a vonatok már csak áthaladnak az állomáson, le- és felszállni nem lehet.

Az M2-es metró nem áll meg a Batthyány téren

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a Duna magas vízállása miatt szeptember 20-án, péntek reggeltől a Batthyány téri metróállomás lezárásra került. Az M2-es metró vonatai az állomáson csak áthaladnak, utasforgalom nincs. Az intézkedés idejére a 39-es buszjárat sűrűbben közlekedik a Széll Kálmán tér és a Batthyány tér között, csuklós autóbuszokkal biztosítva a megnövekedett kapacitást.

Változások a 19-es és 41-es villamos közlekedésében

A 19-es és 41-es villamosok közlekedését is módosították a Széchenyi Lánchíd térségében. A 41-es villamos az 56-os vonalon közlekedik a Krisztina körút felé, míg a 19-es villamos két szakaszon jár. "A 19-es villamos a Bécsi út felől felváltva a Batthyány tér és a Clark Ádám tér ideiglenes végállomásáig közlekedik, Kelenföld felől pedig a Clark Ádám tér megállóhelyig" – olvasható a BKK tájékoztatásában.

Gyakoribb járatok a nagykörúton

A változások kompenzálására a BKK sűrűbben indítja a nagykörúti 4-es és 6-os villamosokat, és több járatot biztosít az 1-es villamos vonalán is.

Az árvíz miatt bevezetett közlekedési módosítások naprakész információi a bkk.hu/arviz oldalon követhetők nyomon.

Főkép forrása:
BKK

További cikkek