Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter: Önkéntesek nélkül nem állna sehol az árvízi védekezés

10perc.hu
2024. 09. 20.
Magyar Péter: Önkéntesek nélkül nem állna sehol az árvízi védekezés

Magyar Péter, a TISZA Párt vezetője a saját Facebook-oldalán osztotta meg az árvízi védekezésben részt vevő önkéntesek számáról és a segítő felajánlásokról szóló gondolatait.

Posztjában köszönetet mondott annak a több tízezer önkéntesnek, akik az ország különböző pontjain segítik az ár elleni küzdelmet. A párt koordinációja alatt jelentős mennyiségű munka zajlik, és sokféle felajánlás érkezik a civil lakosságtól.

Magyar Péter posztjában reagált Orbán Viktor miniszterelnök kijelentésére is, aki szerint 2753 önkéntes vesz részt az árvízi védekezésben. A TISZA Párt vezetője szerint azonban a valós szám ennek többszöröse, hiszen csak az ő pártjuk ennél több ember munkáját koordinálja. Hozzátette, hogy a helyszíni védekezők létszámát nem is összesítik központilag, így a pontos adatok nem állnak rendelkezésre.

Magyar Péter visszaemlékezett a korábbi árvizekre is, amikor még nyilvántartották az önkéntesek nevét és elérhetőségét, hogy később emléklapot kaphassanak. Saját tapasztalata alapján hangsúlyozta, hogy az ilyen nyilvántartások mára elmaradtak, így nehéz pontos számokat mondani a mostani árvízi védekezés résztvevőiről.

A TISZA Párt hálás köszönetét fejezte ki a több tízezer önkéntes munkájáért. Magyar Péter posztjában kiemelte, hogy ezek az emberek nélkül a védekezés szinte sehol sem tartana. Az önkéntesek mellett a párt külön köszönetet mondott azoknak, akik különböző felajánlásokkal segítették az ár elleni küzdelmet. Példaként említett:

- Egy kamion homokot, amit egy önkéntes ajánlott fel.

- 1500 homokzsákot, lapátokat, gumicsizmákat más felajánlóktól.

- Sütött kolbászokat, pogácsákat, szendvicseket, süteményeket, kávét és több raklapnyi vizet, amit civilek juttattak el a gátakhoz.

A posztban Magyar Péter kitért arra is, hogy a délegyházi Nomád Kemping és Strand csapata 600 adag meleg ebédet készített a Vácon dolgozó önkéntesek és hivatásos katonák részére, akik közül sokan három napja nem kaptak meleg ételt.

A védekezés folytatódik

A Római-parton, ahol éjszaka is legalább 50 tiszás önkéntes dolgozott, a helyzet egyre nehezebbé válik, és jelenleg egy szivattyúra lenne nagy szükség a védekezéshez – írta Magyar Péter. Az árvíz sújtotta területeken folyamatos a küzdelem, de a párt vezetője bízik benne, hogy a nemzeti összefogásnak köszönhetően sikerül leküzdeni a nehézségeket.

Magyar Péter posztját a következő szavakkal zárta: "Köszönjük, hogy ezekben a nehéz napokban egy ilyen csodálatos nemzeti összefogás részesei lehetünk veletek!"

Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook oldala

További cikkek