Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Fontos közlekedési változások Budapesten: Metró- és villamosjáratok módosulnak

10perc.hu
2024. 09. 18.
Fontos közlekedési változások Budapesten: Metró- és villamosjáratok módosulnak

Péntektől lezárják a 2-es metró Batthyány téri megállóját Budapesten. Korlátozások a villamosjáratokon, buszok sűrűbben közlekednek.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bejelentette, hogy péntektől lezárják a 2-es metró Batthyány téri megállóját. Ez idő alatt a metró csak áthalad az állomáson, megállás nélkül -tette hozzá a hvg. A lezárás ideje alatt a 39-es buszok sűrűbben közlekednek.

Továbbá, korlátozzák a 19-es és a 41-es villamos közlekedését a Lánchíd környékén. A 41-es villamos a Krisztina körút felé közlekedik, míg a 19-es villamos két szakaszon fog járni: Bécsi út felől csak a Batthyány téri és Clark Ádám téri ideiglenes végállomásig, Kelenföld felől pedig csak a Clark Ádám tér megállóhelyig. Szükség esetén a villamosok menetrendjét csütörtök délután módosíthatják.

A 2-es villamos útvonala is változik csütörtöktől; a Jászai Mari tér felől csak a Kossuth Lajos térig közlekedik. A Kossuth Lajos tér és a Március 15. tér között nem közlekedik, és pótlóbusz sem lesz.

A Clark Ádám téri gyalogos-kerékpáros aluljárót már szerda délután lezárták, az 1-es, 4-es és 6-os villamosok sűrűbben indulnak. Továbbá, nem használhatóak a Batthyány téri és a Margit hídnál található HÉV-aluljárók; a lépcsőknél homokzsákok helyezkednek el.

Főkép forrása:
BKK Facebook oldala

További cikkek