Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ki győzi le végül az áradó Dunát? Orbán és Magyar Péter közötti politikai verseny

10perc.hu
2024. 09. 17.
Ki győzi le végül az áradó Dunát? Orbán és Magyar Péter közötti politikai verseny

Orbán Viktor és Magyar Péter árvízi védekezés körüli párharca új politikai helyzetet teremt.

Az áradó Duna és a közelgő árvíz új politikai helyzetet teremtett Magyarországon, ahol Orbán Viktor miniszterelnök és Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, kommunikációs párharcot folytat. Míg Orbán korábbi árvizek során rendszerint magabiztosan lépett fel az ország védelmezőjeként, most Magyar Péter szerezte meg az online térben a kezdeményezést - számolt be róla a Telex.

A 2013-as nagy árvíz idején Orbán Viktor volt a védekezés főszereplője, gyakorlatilag az áradó Duna feletti sikeres küzdelem jelképeként jelent meg a nyilvánosság előtt. Akkor napokig járta az országot, személyesen ellenőrizte a gátakat és irányította a védelmi műveleteket. Most azonban úgy tűnik, Orbán kampánycsapata lassabban reagált, miközben Magyar Péter a közösségi médiában és a terepen is erőteljes jelenlétet mutatott.


Magyar Péter folyamatosan oszt meg fotókat és videókat, ahol ő maga homokzsákokat pakol és aktívan részt vesz az árvízi védekezésben. Orbán Viktor pedig csak a hétvégén jelentkezett be a Facebook-oldalán, amikor arról számolt be, hogy terepszemlét tartott a gáton. A videókon Orbán makulátlan ingben és zakóban jelenik meg, míg Magyar Péter koszos, saras ruhában dolgozik a civilekkel. Ez a kontraszt még jobban kiemeli a két politikus eltérő stílusát és hozzáállását.


Magyar Péter kommunikációs stratégiája nagy sikert aratott a közösségi médiában. Egy bejegyzésében nyíltan üzent a miniszterelnöknek: „Nem Arnold Schwarzeneggerrel kell szürke ingben gymbe menni és gyúrni, miniszterelnök úr, latte avokádó sem kell. Jöjjön ide, és pakoljunk homokzsákokat együtt!” Ezt a posztot több mint 11 ezer reakció kísérte, míg Orbán hasonló bejegyzései kevesebb figyelmet kaptak.

Török Gábor politikai elemző szerint Magyar Péter "tankönyvszerűen professzionális" módon kommunikált az árvízi helyzetről, és ez komoly kihívást jelenthet a Fidesz számára. Nem lehet nem észrevenni, hogy Magyar Péter mennyire ügyes. Amit a közelgő árvíz kapcsán csinál, az szinte tankönyvszerűen professzionális" – írta Török.

A politikai elemző úgy véli, hogy új helyzet alakult ki Magyarországon, és Magyar Péter valódi kihívóként lépett színre. A Medián friss közvélemény-kutatása szerint a Tisza Párt és a Fidesz között már csak 4 százalékpont a különbség a biztos szavazók körében.


Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook oldala

További cikkek