Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter az ATV-ben: a kórházak után az iskolákat látogatjuk

10perc.hu
2024. 08. 28.
Magyar Péter az ATV-ben: a kórházak után az iskolákat látogatjuk

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke az ATV Egyenes Beszéd műsorában beszélt a Völner-Schadl ügy nyomozásának megszüntetéséről, a digitális gyóntatószék bevezetéséről és a kórházlátogatások eredményeiről.

Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, hogy benyújtotta a Központi Nyomozó Ügyészségre a Völner-Schadl ügy nyomozását megszüntető ügyészségi határozat elleni felülbírálati indítványát. „Mielőtt beértem ide a stúdióba, beküldtem az ügyészségnek a felülbíráló indítványt, és kitettem a Facebook-oldalamra és a pártunk honlapján, bárki megtekintheti” – jelentette be.

Magyar kifejtette, hogy ha a Fővárosi Nyomozó Ügyészség elutasítja kérelmét, az ügyet továbbviszi a felettes ügyészi szervhez, majd végső soron a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírói csoportjához. „A nyomozási bíró már nyilván függetlenül Polt Pétertől és Orbán Viktortól fogja megvizsgálni ezt az indítványt, és meg fogja semmisíteni az ügyészségnek a megszüntető határozatát” – tette hozzá.

A műsorban szó esett az újonnan bevezetett „digitális gyóntatószékről” is, amelyen keresztül anonim módon lehet bejelenteni korrupciós ügyeket. „Ez egy korrupcióellenes bejelentő titkos anonimizált platform,” magyarázta Magyar Péter, hozzátéve, hogy a platform segítségével olyan emberek tehetnek bejelentéseket, akik a közigazgatásban vagy a NER-hez kapcsolódó cégeknél dolgoznak. Szerinte a bejelentők védelmét is biztosítani kell, és a jövőben jogi segítséget nyújtanak azoknak, akik esetleg kisebb jogsértések elkövetésére kényszerültek.

Magyar Péter beszélt a Tisza Párt kórházlátogatásairól is, amelyek során személyes tapasztalatai alapján tett feljelentéseket az egészségügyi rendszer állapotával kapcsolatban. „Téma lett a közbeszédben az egészségügy és a kormány kénytelen reagálni” – mondta, hozzátéve, hogy több kórházban már javítottak az állapotokon, például vécépapírt vettek, vagy olyan klímaberendezéseket kapcsoltak be, amelyek korábban spórolási okokból nem működtek. „Mindenhol azt várják, hogy Magyar Péter mikor érkezik oda, és egyfajta jó értelemben vett pánik van a kórházi vezetők között” – fogalmazott a politikus, és megemlítette, hogy pénteken a Heim Pál kórházba több száz liter fertőtlenítőszert és WC papírt visznek a Tisza Párt nevében.

Az Ötkert nevű szórakozóhelyen történt eseményekkel kapcsolatban, ahol nyomozást indítottak, Magyar Pétert megkérdezték, hogy lemond-e a mentelmi jogáról. A politikus válaszában kifejtette: „Engem senki nem keresett meg, se az ügyészség, se a rendőrség”. Hozzátette, hogy a propagandamédia feleslegesen fókuszál erre az ügyre, hiszen sokkal fontosabb lenne a MÁV és az iskolák állapotának javítása. 

"Az egészségügy után most elkezdjük járni az iskolákat, a szociális intézményeket, a gyermekvédelmi intézményeket és a MÁV vonalait” – nyomatékosította. 

A mentelmi jogával kapcsolatos kérdésekre válaszolva Magyar elmondta, hogy amennyiben megkeresik az ügyben, mérlegelni fogja a helyzetet, de kiemelte, hogy minden ellene indított eljárás politikailag motivált. Hozzátette, hogy végső soron az Európai Parlament fog dönteni a mentelmi jogának felfüggesztéséről.

Az interjú végén szóba került a Nemzeti Adatvédelmi Hatóság (NAIH) friss felszólítása is, amelyben Magyar Pétert arra szólították fel, hogy törölje a Facebook-oldalán közzétett bejegyzést, amely az ATV munkatársainak vallási hovatartozásáról szólt. Magyar gumicsontnak nevezte az ügyet, és hozzátette: „Ha tényleg sértettem bárkinek emiatt a személyiségi jogait, vagy a jogszabályokat, akkor természetesen törölni fogom,” mondta, majd hozzátette, hogy nem volt szándéka bárkibe is belegázolni, és ha jogilag megalapozottnak bizonyul a határozat, kész azonnal eltávolítani a posztot. „Nem rossz szándékból tettem ezt ki, ha ez jogszabályokat sért, és ezt nem Péterfalvi Attila mondja, hanem esetleg egy bíróság, akkor azonnal törölni fogom, akár önnel, akár Rónai Egon szerkesztő úrral közösen” – zárta a beszélgetést.


Főkép forrása:
Magyar Péter (Facebook)

További cikkek