Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Kirúgták a Madách Imre Gimnázium igazgatóját, miután a vezetőség nem lett volna hajlandó elvenni a diákok telefonjait

10perc.hu
2024. 08. 28.
Kirúgták a Madách Imre Gimnázium igazgatóját, miután a vezetőség nem lett volna hajlandó elvenni a diákok telefonjait

 A Belügyminisztérum menesztette Mészáros Csabát, miután a Madách Imre Gimnázium vezetése nem volt hajlandó a telefonokra vonatkozó kormányrendeletet.

A Madách Imre Gimnázium igazgatóját, Mészáros Csabát, 2024. augusztus 28-án azonnali hatállyal felmentette a Belügyminisztérium, mert az intézmény vezetése nem volt hajlandó betartani a mobiltelefonok használatára vonatkozó új kormányrendeletet - közölte a Telex.

A Madách Imre Gimnázium vezetősége bejelentette, hogy a 2024/2025-ös tanévben nem kívánják betiltani a mobiltelefonok és más digitális eszközök használatát, annak ellenére, hogy egy augusztus 8-án megjelent rendelet erre kötelezi az iskolákat. Az iskola hivatalos álláspontja szerint a tiltás helyett a diákokat a digitális kultúra helyes használatára kell nevelni. Az igazgató, Mészáros Csaba, szerint "életszerűtlen" lenne a mobiltelefonok teljes kitiltása, mivel azok szükségesek lehetnek a tanuláshoz.

A rendelet az új tanév kezdetétől korlátozná a mobiltelefonok használatát az általános iskolák, gimnáziumok és szakgimnáziumok tanulói számára. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete korábban átgondolatlannak és kidolgozatlannak nevezte a rendeletet, különösen, hogy a kormány nemrég jelentős összegeket költött laptopok beszerzésére a diákok és tanárok számára.

Mészáros Csaba elbocsátása miatt a Madách Imre Gimnázium diákjai tüntetést szerveztek szeptember másodikára a Belügyminisztérium elé, hogy kifejezzék felháborodásukat és támogatásukat az igazgató iránt. A diákok szerint „Igazgatónk nem értett egyet azzal a félmegoldással, ami a telefonok és egyéb digitális eszközök kitiltására vonatkozó kormányrendelet, és kijelentette, hogy a Madáchban ez nem lesz így.”


Főkép forrása:
12akd (Wikimedia Commons)
Címkék:
#Oktatás

További cikkek