Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Felülbírálati indítványt nyújt be a a Völner-Schadl-ügyben Magyar Péter

10perc.hu
2024. 08. 26.
Felülbírálati indítványt nyújt be a a Völner-Schadl-ügyben Magyar Péter

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke felülbírálati indítványt nyújt be a Völner-Schadl-ügyben, és feljelentéseket tesz hűtlen kezelés és korrupció gyanúja miatt.

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy felülbírálati indítványt nyújt be a Völner-Schadl-ügyben az ügyészség határozata ellen. A politikus szerint az ügyészség hibásan értelmezte a „Schadl György Rogán Antal embere” kijelentést, és nem vette figyelembe azt a lehetőséget, hogy a nyomozati iratokba a kezdeti szakaszban belenyúltak - közölte a 24.hu.

Magyar nem fogadja el Rogán Antal és Gulyás Gergely tanúvallomását, akik tagadták, hogy tudtak volna a nyomozásról. Emellett komoly kétségeit fejezte ki az ügyészség eljárását lezáró határozatával kapcsolatban, és várja annak hatályon kívül helyezését, mivel szerinte az eljárásban részt vevők potenciális gyanúsítottként is felmerülhetnek.

A sajtótájékoztatón Magyar bejelentette, hogy feljelentést tesz a 600 milliárdos irodaházvásárlás ügyében is, hűtlen kezelés, korrupció és hivatali visszaélés gyanújával. Az ingatlanvásárlás során az állam 600 milliárd forintot fizetett Tiborcz Istvánnak és társainak, amit Magyar az utóbbi évek legnagyobb ingatlanbotrányának nevezett. A DK feljelentésével kapcsolatban kijelentette, hogy nem versenynek tekinti az ügyet, és örül, ha minél több feljelentés érkezik.

Magyar Péter feljelentést tesz az egészségügyben tapasztalt súlyos hiányosságok miatt is, miután olyan levelezés birtokába jutott, amely szerint a kórházi klímaberendezések kötelező fertőtlenítését nem végezték el időben. Kiemelte, hogy több kórházi látogatása során is találkozott higiéniai problémákkal, például a mellékhelyiségekben nem volt WC-papír vagy fertőtlenítőszer. Az egészségügyi állapotokat „harmadik világbélieknek” nevezte, és felszólította a kormányt, hogy számoljanak be a lakosságnak az uniós források felhasználásáról, amelyek nélkül a vidéki kórházak nem tudtak volna megújulni.

Továbbá Magyar bejelentette egy digitális gyóntatószék indítását, ahol anonim módon lehet majd információkat szolgáltatni a Nemzeti Együttműködés Rendszerére (NER) vonatkozóan. A Tisza Párt emellett létrehozza a Ludas Matyi-alapot is, amely a párt EP-képviselőinek jövedelmét jótékonysági célokra ajánlja fel. Magyar Péter arra kérte a nyilvánosságot, hogy fényképezzenek és videózzanak az egészségügyi intézményekben, hogy dokumentálják az ott tapasztalt állapotokat.


Főkép forrása:
Magyar Péter (Facebook)

További cikkek