Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Majdnem összeütközött egy drónnal egy Wizz Air-gép

10perc.hu
2024. 08. 24.
Majdnem összeütközött egy drónnal egy Wizz Air-gép

A Wizz Air egyik járata Eindhoven felé tartva veszélyes közelségbe került egy drónhoz leszállás előtt, alig 100 méterre a géptől.

Augusztus 22-én a Wizz Air egyik repülőgépe, a HA-LPL lajstromjelű Airbus A320-200-as, Debrecenből tartott a hollandiai Eindhovenbe, amikor leszállás előtt veszélyes közelségbe került egy drónhoz – számolt be az airportal.hu.

Az incidens során a repülőgép mindössze 1370 méter magasan haladt, amikor a személyzet észlelte, hogy egy drón elrepült mellettük, alig 100 méterre. Az esetről egy légi közlekedésre szakosodott újságíró az X közösségi oldalon egy hangfelvételt is megosztott, amelyben a személyzet jelenti az irányításnak: "A járattal azonos magasságon, 100 méterre jobbra látták a drónt."

A veszélyt követően az irányítók azonnal figyelmeztették az Eindhoven felé tartó másik Wizz Air-gép személyzetét is, hogy elkerüljék az esetleges ütközést.

Jelenleg nem ismert, hogy kihez tartozott a drón, illetve hogy miért repült ilyen veszélyes közelségben a leszálló géphez.

Frissítés:

A légitársaság az AIRportal.hu kérdésére megerősítette, hogy a Debrecenből Eindhovenbe tartó járat személyzete drónt észlelt a leszálláskor. Elkerülő manőverre nem volt szükség, a repülőgép biztonságban földet ért, az esetről pedig értesítették az illetékes hatóságokat.

Főkép forrása:
Wizz Air (Illusztráció)
Címkék:
#Wizz Air

További cikkek