Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Többször is rendőrt kellett hívni Balatonlellén a BME gólyatábora miatt

10perc.hu
2024. 08. 23.
Többször is rendőrt kellett hívni Balatonlellén a BME gólyatábora miatt

Balatonlellén többször rendőrt hívtak a BME gólyatábora miatt, ahol korábban az óvszer tilalma is felháborodást keltett.

Új fejlemények láttak napvilágot a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) gólyatáborával kapcsolatban, amely Balatonlellén zajlik. Az Index értesülése szerint a tábor közelében többször is rendőrt kellett hívni a zajos események miatt. Az olvasók beszámolói szerint a tábori rendezvények alatt folyamatos, hajnalig tartó ordítás, káromkodás és hangos zene volt hallható.

A helyszínen tapasztaltak között szerepelnek a vezényelt rigmusok és szexuális erőszakkal kapcsolatos kiabálások, amelyek jelentős aggodalomra adnak okot. Az ott nyaralók arról számoltak be, hogy a helyi önkormányzat és rendőrség nem tudta tartósan megoldani a problémát, csak időszakos enyhülést tudtak biztosítani.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerint nincs tudomásuk bűncselekményről vagy szabálysértésről az érintett helyszínen. A rendőrség válasza szerint az eseményekhez való rendszeres kiérkezésük rutinszerű volt, mivel folyamatos kapcsolatban álltak a tábor szervezőivel.

A BME Kommunikációs Igazgatósága közölte, hogy nem érkezett lakossági bejelentés a táborral kapcsolatban, és hatósági intézkedés sem történt. Az egyetem bejelentette, hogy munkacsoportot hozott létre, amely felülvizsgálja a gólyatáborok szabályozását, és célja a biztonságosabb és méltóságteljesebb környezet kialakítása a jövőbeni rendezvényeken.

Főkép forrása:
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - BME Facebook
Címkék:
#Egyetem

További cikkek