Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Tiltják az óvszer bevitelét a BME VIK gólyatáborába

10perc.hu
2024. 08. 16.
Tiltják az óvszer bevitelét a BME VIK gólyatáborába

A szervezők különös lépést tettek a szexuális aktivitás elkerülése érdekében.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karának szervezői szokatlan intézkedést vezettek be a gólyatábor résztvevői számára: megtiltották az óvszerek bevitelét a rendezvényre. A tiltás híre először a 444 oldalán jelent meg, miután a portál észrevette a szervezők Facebook-posztját, melyben ezt a korlátozást közölték.

A kérdéses poszt miatt először sokan tréfára gyanakodtak, ezért a 444 megkereste a Hallgatói Képviseletet, hogy tisztázza a helyzetet. 

Radácsi Kristóf, az Egyetemi Hallgatói Képviselet elnöke megerősítette, hogy a tiltás valóban érvényben van. 

Elmondása szerint az intézkedés célja a szexuális kontaktus teljes elkerülése a tábor ideje alatt. 

Radácsi hozzátette, hogy bár az óvszer valóban fontos eszköz a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek megelőzésében, a szervezők véleménye szerint a szexuális érintkezés elkerülése hatékonyabb módszer lehet e célok elérésében.

Arra vonatkozóan, hogy miként kívánják ellenőrizni a szexuális kapcsolat tilalmát, részletek nem kerültek nyilvánosságra. Radácsi mindössze annyit tett hozzá, hogy a szervezők folyamatosan figyelemmel kísérik a résztvevők tevékenységét, beleértve a szabadidős programokat is, annak érdekében, hogy a szabályokat mindenki betartsa.

Címkék:
#Egyetem

További cikkek