Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Korrupciós vádak miatt vették őrizetbe Kiss Lászlót

10perc.hu
2024. 08. 21.
Korrupciós vádak miatt vették őrizetbe Kiss Lászlót

Az óbudai polgármester, Kiss László, akit múlt héten vett őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség, egy olyan céggel állhatott kapcsolatban, amely rendszeresen kapott önkormányzati megbízásokat.

Az óbudai polgármester, Kiss László őrizetbe vétele után egyre több részlet lát napvilágot az ügyével kapcsolatban. A 24.hu beszámolója szerint Kiss otthonában biztosított székhelyet egy olyan vállalkozás számára, amelyben felesége és egy másik személy is szerepet játszott tulajdonosként - közölte a Telex. Ez utóbbi személy egy másik céggel több milliós önkormányzati megbízásokat nyert el, miután Kiss 2019-ben polgármesterré választották.

A vádak szerint Kiss polgármesteri pozíciójának megszerzése után egyezséget kötött egy ismerősével, hogy annak cégei rendszeres megbízásokat kapjanak az önkormányzattól. Ennek fejében neki és más önkormányzati szereplőknek vissza kellett fizetniük bizonyos összegeket. A 24.hu úgy értesült, hogy az óbudai önkormányzat több millió forintos szerződéseket kötött az RF Production Hungary Kft.-vel, miközben Kiss felesége üzleti kapcsolatban maradt a cég tulajdonosával.

A Központi Nyomozó Főügyészség korrupció gyanúja miatt lefoglalta a cég által kötött szerződéseket. Ezek között 2019 és 2021 között szórólapok beszerzésére, grafikai munkákra, nyomdai szolgáltatásokra, valamint információs táblák gyártására vonatkozó megbízások szerepelnek. Az ügyben indult nyomozás márciusban kezdődött, miután felmerült a gyanú, hogy fiktív szerződések köttettek az önkormányzattal. A nyomozás során eddig négy személyt vettek őrizetbe, vesztegetés gyanújával.

Kiss László, a Demokratikus Koalíció politikusa, hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított. Egy korábbi munkatársa már vádalkut kötött az ügyészséggel, és 14 hónap fogházbüntetést kapott. Az ügy további fejleményei még nem teljesen tisztázottak, de a nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján NER-közeli reklámcégek is érintettek lehetnek.

Főkép forrása:
24.hu Facebook oldala - Mohos Márton / 24.hu

További cikkek