Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Letartóztatták Kiss Lászlót

10perc.hu
2024. 08. 16.
Letartóztatták Kiss Lászlót

Fővárosi Törvényszék döntése alapján, a politikust és több társát hivatali vesztegetés, valamint más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják.

A 24.hu információi szerint Kiss Lászlót, Óbuda polgármesterét letartóztatták a kerületet érintő korrupciós ügy miatt.

Az ügyvédje, Zamecsnik Péter szerint a Fővárosi Törvényszék döntött a polgármester letartóztatásáról, miután a Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta a kényszerintézkedést.

A főügyészség szerint a polgármestert vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés, valamint más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják. 

Az ügy összesen tizenhat gyanúsítottat érint, köztük egy III. kerületi önkormányzati képviselőt és egy gazdasági társaság ügyvezetőjét. A polgármester a 2019-es választások után megállapodott egy ismerősével, hogy cégei rendszeres megbízásokat kapnak az önkormányzattól, amelyért cserébe vesztegetési pénzeket kellett visszafizetniük. Az önkormányzat fiktív, túlárazott szerződésekkel próbálta leplezni a vesztegetési pénz eredetét.

A bíróság emellett meghosszabbította a szintén gyanúsítottként kihallgatott Czeglédy Gergő alpolgármester letartóztatását, aki szintén érintett a korrupciós ügyben.

Főkép forrása:
Kiss László (Facebook)
Címkék:
#Budapest

További cikkek