Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Digitális jogosítvány és személyi igazolvány érkezik szeptembertől

10perc.hu
2024. 08. 16.
Digitális jogosítvány és személyi igazolvány érkezik szeptembertől

Szeptember 1-től új korszak kezdődik Magyarországon a hivatalos ügyintézésben, ugyanis elindul a Digitális Állampolgárság Program.

Szeptember 1-től elindul a Digitális Állampolgárság Program, amely jelentős változást hoz a hivatalos ügyintézésben és a rendőrségi igazoltatásban- közölte a 24.hu.

Az új rendszer lehetővé teszi, hogy okostelefonunk segítségével digitálisan hozzáférjünk személyi igazolványunkhoz, jogosítványunkhoz és útlevelünkhöz, amelyeket a Digitális Állampolgár alkalmazáson keresztül használhatunk. Az igazoltatás során a rendőr a Novamobil eszközzel beolvassa az alkalmazásban generált QR-kódot, ami automatikusan ellenőrzi az igazoltatott személy adatait.

A digitális irattárca-szolgáltatáshoz minden 14 év feletti személy hozzáférhet, aki rendelkezik személyazonosító okmánnyal és megfelelő operációs rendszerrel működő okostelefonnal. Az applikáció lehetőséget biztosít a digitális aláírás használatára is, amelyet az Európai Unió minden tagállamában közhiteles magánokiratként fogadnak el.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek