Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter szerint a Tisza Párt még ebben a ciklusban beéri a Fideszt

10perc.hu
2024. 07. 23.
Magyar Péter szerint a Tisza Párt még ebben a ciklusban beéri a Fideszt

Nagyinterjúban beszélt Magyar Péter többek között az Európai Unióról, a Fideszről és Ukrajnáról.

Magyar Péter reálisnak tartja, hogy a Tisza Párt még ebben a ciklusban beérheti a Fideszt támogatottságban, derült ki a Telex hétfői élő műsorában adott interjújából. A több, mint egyórás beszélgetésében Magyar többek között az Európai Parlamentben végzett munkájáról, a pártépítésről, a Tisza Párt budapesti politikájáról és az ukrajnai útjáról is beszélt.

Magyar Péter az Európai Parlamentről szólva hangsúlyozta, hogy az EP-mandátum felvétele értelmes döntés volt, mivel a legnagyobb ellenzéki pártnak külföldi szövetségeket kell kötnie. Az EP-ben végzett munka nemcsak tapasztalatszerzésre, hanem kapcsolatépítésre is jó lehetőség. Kiemelte, hogy a mezőgazdasági és az alkotmányügyi bizottságban fog dolgozni, mivel a mezőgazdaság fejlesztése nem várhat tovább. Szerinte az Orbán-kormány leépítette a mezőgazdasági érdekvédelmet, ami hosszú távon káros.

A pártépítés kapcsán Magyar reálisnak tartja, hogy a Tisza Párt még ebben a ciklusban beérje a Fideszt. A Medián legutóbbi mérése szerint a Tisza Párt 12 százalékpontra van a Fidesztől. Szerinte a Tisza Párt erősödése miatt a kormányközeli közvélemény-kutatók már mérik, hogy legyen-e előre hozott választás. Magyar Péter elmondta, hogy tízezren jelentkeztek párttagnak, és etikai szabályzatot fognak bevezetni a jelentkezők szűrésére. Hozzátette, hogy a Tisza Párt nem lesz Magyar Péter-fókuszú, és megkezdik a választókerületi jelöltek kiválasztását, a folyamat teljesen transzparens lesz.

Budapesti politikáról szólva Magyar elmondta, hogy a Tisza Párt nem fog beülni a fővárosi cégek vezetőségébe, és a főpolgármester-helyettes személyére sem tesznek javaslatot. Szkeptikus az ősszel felálló közgyűléssel kapcsolatban, mert szerinte Karácsony emberei azt terjesztik, hogy meg fogják vásárolni a Tisza Párt képviselőit, így nehéz bizalmat építeni. A Tisza Párt szeptemberben részletes budapesti programjavaslattal fog előállni, amely része lesz egy dunai gyalogoshíd megépítése és a Duna-part fejlesztése.

Az Ötkertben történt incidens kapcsán Magyar Péter kijelentette, hogy példátlan, hogy egy állítólagos garázdaság miatt 30 rendőrt rendeltek ki, és a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat búvárait beküldték az áradó Dunába. Szerinte ezzel súlyos bűncselekményt követett el a rendőrség, és megvannak neki a búvárok chatüzenetei arról, hogyan küldték be őket a folyóba.

Magyar Péter beszélt a médiáról is, kijelentve, hogy a Tisza Párt szívesen megvédi azokat az újságírókat, akiket célba vesz az új ÁVH, még akkor is, ha őt kritizálják. Hozzátette, hogy nem akar médiaháborút kirobbantani, de szerinte a hatalommal szemben kritikus sajtót is ellenőrizni kéne.

Ukrajnai útjáról Magyar Péter elmondta, hogy az emberek ugyanúgy élik az életüket, mint ha nem is lenne háború, de a katonasírok és a lebombázott kórház látványa miatt sok mindent átértékelt magában. Szerinte ennek a háborúnak véget kell vetni, mert nem bírnak ki még egy telet.

Magyar Péter Joe Biden amerikai elnök visszalépéséről is beszélt, kijelentve, hogy meg kell várni, hogy Michelle Obama beszáll-e az elnökjelölti versenybe. Hozzátette, hogy Európa szempontjából barátibb és NATO-orientáltabb lenne a viszony az Egyesült Államokkal, ha Kamala Harris lenne a következő amerikai elnök.

Magyar frissen osztotta meg Facebook-oldalán, hogy az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának alelnökévé választották.


Főkép forrása:
Magyar Péter (Facebook)

További cikkek